Župan Mestne občine Velenje Peter Dermol in predsednik Športne zveze Velenje Bogdan Plaznik sta se včeraj pridružila članom Karate kluba Velenje na treningu v telovadnici CVIU Velenje.

Karateistom sta čestitala za uspehe, dosežene na nedavnem evropskem in balkanskem prvenstvu.
 
Konec maja sta v Turčiji potekala 59. člansko evropsko prvenstvo in parakarate prvenstvo 2022. Prvenstva se je udeležila tudi članica Karate kluba Velenje in parareprezentantka Diandra Bekčić, ki je nastopila v kategoriji K21 kata para in z dvema nastopoma v izjemno močni konkurenci osvojila bronasto odličje.
 
Med 3. in 5. junijem 2022 je v Srbiji potekalo Balkansko prvenstvo za otroke, člane in veterane. Slovenijo in Velenje je zastopalo tudi 7 članov Karate kluba Velenje in reprezentantov Karate zveze Slovenije: Lana Jovanović, Val Štefanič, Gal Jelen, Nika Rudolf, Adam Pašić, Gal Očko in Pia Cesar. Na tekmovanju so dosegli zelo dobre rezultate. Pia Cesar je prvič v zgodovini kluba in Slovenije osvojila člansko balkansko medaljo v katah.
 
Mestna občina Velenje je ponosna na Karate klub Velenje, ki je uspešen v lokalnem, državnem in mednarodnem merilu. Župan Peter Dermol in predsednik Športne zveze Velenje Bogdan Plaznik sta mladim karateistom čestitala za dosežke, za njihovo vztrajnost, borbenost in promocijo našega mesta ter jim zaželela mnogo uspehov tudi v prihodnje.
 
Predsednik Karate kluba Velenje Matjaž Cesar se je županu zahvalil za podporo občine in pogoje, ki jih občina zagotavlja za treninge in delo z mladimi športniki.
 
 
PR: Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje