Globalna tehnološka znamka HONOR je v začetku leta začela aktivno sodelovati z dr. Glenom Jefferyjem, uglednim profesorjem nevroznanosti na Inštitutu za oftalmologijo Fakultete za možganske vede (Faculty of Brain Sciences) na University College London (UCL), da bi skupaj raziskali resnične prednosti HONOR-jeve tehnologije Eye-Comfort.

Globalna tehnološka znamka HONOR je v začetku leta začela aktivno sodelovati z dr. Glenom Jefferyjem, uglednim profesorjem nevroznanosti na Inštitutu za oftalmologijo Fakultete za možganske vede (Faculty of Brain Sciences) na University College London (UCL), da bi skupaj raziskali resnične prednosti HONOR-jeve tehnologije Eye-Comfort.

[Ljubljana, 19. julij 2023]
Nedavno objavljeni rezultati njegove znanstvene študije o učinkih modre svetlobe na človeške možgane so pokazali, da je presežek modre svetlobe, kot je tista iz pametnih telefonov, lahko neprijeten in prispeva k obremenitvi oči - učinki regulacije modre svetlobe lahko vplivajo tudi na absorpcijo vitamina D, proces staranja, krvni tlak, srčni utrip in človeško presnovo. Pri pozni izpostavljenosti modri svetlobi lahko težje zaspimo, prav tako je kakovost spanja lahko slabša. Vse to je spodbudilo HONOR, ki uporabnike in njihove potrebe vedno postavlja v središče razvoja svojih novih naprav, da še izboljša tehnologijo, ki vpliva na količino oddajanja modre svetlobe glede na čas dneva.

Dr. Jeffery je preizkusil najnovejša HONOR Magic5 Pro in HONOR 90, ki sta opremljena z vodilnimi funkcijami za zagotavljanje udobja za oči1. Obe napravi imata vrhunsko tehnologijo, kot sta inteligentno dinamično zatemnitev in cirkadiani nočni prikaz -prilagajanje temperature barv. Zaslon telefona HONOR 90 podpira najvišjo frekvenco zatemnitve širine impulza (PWM) v panogi 3840 Hz2, ki učinkovito zmanjša obremenitev oči uporabnika, ko je nastavljena na nizko svetlost. Naprava ima tudi dinamično zatemnitev, ki simulira naravno svetlobo za zmanjšanje utrujenosti oči in ki se ujema s časom dneva z nivojem modre svetlobe, ki jo proizvaja zaslon. Dr. Jeffery je sklenil, da ta lastnost pomaga zmanjšati napetost oči in nakazuje, da lahko vpliva tudi na krvni tlak, srčni utrip in človeški metabolizem.


Poleg tega tehnologija HONOR Circadian Night Display filtrira modro svetlobo in spodbuja naravno izločanje melatonina za izboljšanje kakovosti nočnega spanja uporabnika. Napredna funkcija zmanjša modrino v poznih dnevnih urah za skoraj 40 odstotkov v spektralnem premiku. Tako bo ta način delovanja, ko napravo uporabljate pozno zvečer, prispeval k boljšim načinomspanja in lahko zmanjša obremenitev oči.

__________

1 Tehnologija zatemnitve ultravisokofrekvenčne PWM naprave HONOR 90 s 3840 Hz ima certifikat TÜV Rheinland Flicker-free in dosega stopnjo zatemnitve brez tveganja, ki začne veljati le, ko je hitrost osveževanja 120 Hz. Testni standard za TÜV Rheinland certifikat brez utripanja sledi korelaciji med stopnjo tveganja utripanja in frekvenco utripanja v IEEE Std 1789-2015, ki opredeljuje raven brez utripanja, ko je frekvenca zatemnitve višja od 3125 Hz. Telefon ni medicinski pripomoček in ni na voljo za zdravljenje.

 2 Zaslon podpira največjo visokofrekvenčno zatemnitev PWM 3840Hz, ki se uporablja v situacijah z nizko svetlostjo. Zanašajte se na resnične izkušnje. Telefon ni medicinska oprema in ni namenjen zdravljenju.




»Uravnavanje izpostavljenosti modri svetlobi pozno zvečer je pomembno za kakovost življenja. Vendar digitalne naprave na splošno ne spreminjajo količine modre svetlobe, ki jo glede na čas dneva proizvedejo. HONOR-jevi najnovejši pametni napravi telefona HONOR Magic5 Pro in HONOR 90 omogočata prav to: usklajujeta čas v dnevu s stopnjo modre svetlobe, ki jo proizvaja zaslon. Ta tehnologija bo v prihodnosti postala pomembna, saj bodo uporabniki pred zaslonom preživeli več časa in delali tudi v bolj poznih urah,« pravi dr. Jeffery, ki je napravo preizkušal 24 ur na dan in čigar raziskava je pokazala, da so se emisije modre svetlobe zmanjšale za 40 odstotkov, ko je dan napredoval.





Poleg tega je naprava prejela certifikat TÜV Rheinland Flicker Free in dosegla stopnjo varne zatemnitve, zaradi česar je idealna za današnjo zabave željno generacijo, ki dolgo časa preživi ob gledanju vsebin na svojih pametnih telefonih.

Pri razvoju novih naprav v podjetju HONOR namenjajo veliko pozornosti varni uporabi pametnih telefonov, predvsem ko gre za zdravje in zaščito oči. Z inovacijami, osredotočenimi na človeka, ki so zdaj na voljo na vodilnih telefonih srednjega razreda, HONOR naredi najnovejšo tehnologijo za udobje oči dostopnejšo v vseh cenovnih razredih.


Predprodaja modela HONOR 90 traja do 24. julija
, po priporočeni maloprodajni ceni 549 evrov je na voljo v polnočno črni in smaragdno zeleni barvi. V času predprodaje ob naročilu pametnega telefona HONOR 90 5G prejmete odlično tablico HONOR Pad X8. 

HONOR 90 Lite
je na voljo v titanium srebrni in polnočno črni barvi po priporočeni maloprodajni ceni 299 evrov.

Ponudba velja za vse večje mobilne operaterje do konca predprodaje oziroma do razprodaje zalog.


###

O podjetju HONOR 
HONOR je vodilni svetovni ponudnik pametnih naprav. Njegov namen je postati globlna ikonična tehnološka blagovna znamka ter s svojimi zmogljivimi izdelki in storitvami ustvariti nov inteligentni svet za vsakogar. Z neomajno osredotočenostjo na raziskave in razvoj si prizadeva za razvoj tehnologije, ki ljudem po vsem svetu omogoča, da gredo dlje ter daje svobodo, da dosežejo in naredijo več. HONOR ponuja vrsto visokokakovostnih pametnih telefonov, tabličnih računalnikov, prenosnih računalnikov in nosljivih naprav, ki ustrezajo vsakemu proračunu ter s svojo ponudbo inovativnih, vrhunskih in zanesljivih izdelkov ljudem omogoča, da postanejo boljša različica samih sebe.

Za več informacij obiščite spletno stran HONOR na naslovu www.hihonor.com/si/ ali pišite na newsroom@hihonor.com.


VIR: Futura DDB