Žirija, ki ji je predsedoval Andy Westlake, predsednik Evropskega sponzorskega združenja, je pregledala in ocenila dela, prijavljena za nagrade SPORTO. Razglasili so zmagovalce, ki bodo nagrade prejeli na konferenci SPORTO, ki bo 22. februarja v Planici.

Zmagovalni projekti so:

  • Zmagovalec v kategoriji Najboljše športno sponzorstvo je projekt »Misija: Triglavski ledenik v Peking« (sponzor Pivovarna Laško Union; nosilec pravic: Olimpijski komite Slovenije; prijavitelja: Luna\TBWA in Edge & Angle)
  • Zmagovalec v kategoriji Najboljši športni dogodek je projekt »Odbojka na Ljubljanici« (nosilec pravic: Odbojkarska zveza Slovenije; prijavitelja: Odbojkarska zveza Slovenije in Extrem)
  • Zmagovalec v kategoriji Nosilec pravic je projekt »NFT Planica« (sponzorji Iconomi, Authrail in Mastercard; nosilec pravic in prijavitelj: Smučarska zveza Slovenije)
  • Zmagovalec v kategoriji Najboljše digitalno komuniciranje je projekt »Odbojka na Ljubljanici« (sponzor: Turizem Ljubljana; nosilec pravic: Odbojkarska zveza Slovenije; prijavitelj: Extrem)

Pohvalo žirije so prejeli tudi projekti »Marčevska norost« (Cedevita Olimpija), »Petrolov zmagoviti servis 2.0« in Evropsko prvenstvo v rokometu za ženske.

VIR: MM