vabilo

Kategorije dogodka:

Gledališče
Vstopnina:

Vstop prost
Organizator:

JKZ Narodni dom Mežica
Kontaktna oseba organizatorja:

Vesna Trdina
Mobilna številka organizatorja:

Elektronska pošta organizatorja:

Naslov:

Narodni dom Mežica, 2392 Mežica
 Prikaži na zemljevidu  Pot do lokacije
Termini
14.06.2023 ob 18.00
OTROCI in starši oziroma spremljevalci!
V sredo, 14. 6. 2023, ob 18. uri prijazno povabljeni na plato za Narodni dom Mežica na otroško predstavo Zmaj Pozoj in druge kamišibaj dogodivščine.
 
V pravljičnem kamišibaj popotovanju zmaj Pozoj in druge kamišibaj dogodivščine pripoveduje vrhunski kamišibaj ustvarjalec. Boštjan Oder se s kamišibajem ukvarjata že vrsto let in je prejemnik številnih nagrad in priznanj. Za kamišibaj Dilema, kdo ima prav, je skupaj soigralko Vanjo I. Kretič na Mednarodnem festivalu Beli delfin prejel prvo nagrado "grand prix". Boštjan je predsednik Društva kamišibaj Slovenije in vsako leto sodeluje na kamišibaj festivalih na katerih se predstavijo najboljši kamišibajkarji tistega leta.
Kamišibaj izhaja iz Japonske in označuje posebno obliko pripovedovanja zgodb ob slikah. Kami pomeni papir, šibaj pa gledališče, torej mu lahko rečemo tudi papirnato gledališče. Kamišibajkar, to je igralec kamišibaja, ima najpogosteje slike (ilustracije) formata A3 spravljene v lesenem odru, ki mu pravimo butaj. Slike prikazujejo najzanimivejše ali najpomembnejše trenutke v zgodbi in kamišibajkar iz butaja vleče eno sliko za drugo, kot teče zgodba, dopolnjuje pa jih s svojo pripovedjo.
 
Se vidimo na sedežih kulture!
*VSTOPNINE NI!
*v primeru dežja bo predstava v Narodnem domu

VIR: Občina Mežica