Olimpijski komite Slovenije (OKS-ZŠZ) z velikim ponosom sporoča uspešen zaključek ustvarjanja navdihujoče olimpijske kampanje, ki slavi naše športnike in prelepo naravo Slovenije.

Olimpijski komite Slovenije (OKS-ZŠZ) z velikim ponosom sporoča uspešen zaključek ustvarjanja navdihujoče  olimpijske kampanje, ki slavi naše športnike in prelepo naravo Slovenije. Ta edinstveni projekt, ki smo ga ustvarjali, skupaj s Slovensko turistično organizacijo (STO), več kot eno leto, je plod sodelovanja mnogih izjemnih posameznikov  in ekip. Zahvaljujemo se vsem, ki so sodelovali pri oblikovanju te edinstvene olimpijske zgodbe – od tistih, ki so stali za  kamero pa vse do tistih, ki so bili pred njo. 

Po več kot letu dni intenzivnega ustvarjanja tega ambicioznega projekta, ki je združil izjemne talente in kreativne sile iz različnih področij,  so se sestavili vsi deli zgodbe. Vsak izmed sodelujočih je doprinesel svoj delček k mozaiku, ki prikazuje lepote naše države in izjemne  športne dosežke, s katerimi Slovenija navdušuje svet. Skupaj smo ustvarili zgodbo, ki združuje strast, predanost in inovativnost ter  navdihuje prihodnje generacije. 

Kampanja, ki združuje šport in lepote Slovenije 

Olimpijska kampanja je zasnovana kot poklon športnim dosežkom in naravnim lepotam Slovenije. V tej  

zgodbi smo želeli ujeti duh vztrajnosti, predanosti in ponosa, ki ga naši športniki ustvarjajo z vsakim  

svojim nastopom. Projekt je združil kreativne in produkcijske sile, da bi ustvaril nekaj, kar presega  

zgolj vizualni učinek – gre za pravo doživetje Slovenije skozi oči njenih najboljših ambasadorjev,  

naših športnikov in športnic. 

Navdihujoča ekipa 

Ta projekt ne bi bil mogoč brez odlične projektne ekipe naročnikov, ki sta jo vodili  

OKS-ZŠZ in STO
. Posebno zahvalo izrekamo tudi produkcijski hiši Karata Film,  

katere predanost in strokovnost sta bila ključnega pomena pri oblikovanju vizualne  

pripovedi naše kampanje. 
Prav tako smo izjemno hvaležni našim kreativnim partnerjem iz agencije Arnoldvuga, katerih  vizija in umetniške ideje so projekt usmerjale v pravo smer. Njihov prispevek je bil neprecenljiv  pri ustvarjanju nepozabne kampanje. 

Hvala našim športnikom 

Osrčje naše zgodbe so seveda naši vrhunski športniki. Njihova vztrajnost, moč in uspehi so stalni vir  navdiha za vse nas. Iskrena hvala vsem športnikom, ki so s svojimi izjemnimi dosežki in predanostjo  pomagali pričarati to edinstveno zgodbo. 

Naša olimpijska kampanja je dokaz, da lahko s sodelovanjem dosežemo izjemne rezultate. S tem  projektom smo združili najboljše iz sveta športa, umetnosti in turizma ter tako ustvarili kampanjo,  ki presega zgolj promocijo – postala je prava zgodba o Sloveniji. 

Vsem, ki ste na kakršen koli način prispevali k temu projektu se iz srca zahvaljujemo. Vaš trud in  predanost so naredili razliko. Skupaj smo ustvarili nekaj, kar bo odmevalo daleč onkraj meja naše dežele. 

Naročnika: Olimpijski komite Slovenije-Združenje športnih zvez in Slovenska turistična organizacija Projektna ekipa naročnikov: Matic Švab in Alja Pahor (OKS-ZŠZ) ter Tina Sračnjek in Maša Puklavec Polutnik (STO) 

Produkcija: Karata Film 

Producenta: Aliash Tepina in Tine Škrbec 

Režiser: Saša Hess 

Avtorska glasba: DJ Umek 

Fotograf: Mitja Kobal 

Agencija: Arnoldvuga 

Izvršni kreativni direktor: Radovan Arnold 

Kreativni direktor in partner, Dobre zgodbe: Uroš Goričan 

Umetniški vodja: David Fartek 

Sodelujoči športniki in športnice: Janja Garnbret, Tadej Pogačar, Kristjan Čeh, Toni Vodišek,  Andreja Leški, ženska rokometna reprezentanca in moška odbojkarska reprezentanca. 

Video si lahko ogledate TUKAJ, olimpijsko reprezentanco Slovenije ter vse naše aktivnosti  pa lahko spremljate na uradni spletni strani pariz2024.olympic.si. 

Olimpijski pozdrav! 

VIR: OKS