alpski smučar Žan Kranjec je poskrbel za šesto odličje v olimpijski reprezentanci Slovenije na največjem športnem dogodku v Pekingu!

Spoštovani, 

alpski smučar Žan Kranjec je poskrbel za šesto odličje v olimpijski reprezentanci Slovenije na največjem športnem  dogodku v Pekingu! Devetindvajsetletni slovenski alpski smučar je vrhunsko odpeljal finalno vožnjo, do svojega prvega  odličja na največjih tekmovanjih pa se je zavihtel z osmega mesta po prvi vožnji. Kranjec je Sloveniji priboril jubilejno  deseto olimpijsko kolajno v alpskem smučanju, osmo pod slovensko zastavo. Gre za tretjo moško olimpijsko kolajno v  alpskem smučanju za Slovenijo. Pred 28 leti je v Lillehammerju olimpijski bron v slalomu osvojil Jure Košir.  

Danes nas čaka zadnja tekma na veliki skakalnici, kjer bodo Peter Prevc, Cene Prevc, Timi Zajc in Lovro Kos skušali  skočiti na stopničke v ekipni tekmi. 

V poznih urah so olimpijsko vas zapustili tudi deskar Tit Štante, biatlonki Živa in Polona Klemenčič ter tekača Anja  Mandeljc in Miha Ličef. 

Pred slovensko ekipo je zadnjih nekaj dni tekmovanj, kjer bomo pesti stiskali za poslednje nastope alpskih smučarjev, tekačev na smučeh ter biatloncev. Vsi olimpijci, ki so še na prizorišču se počutijo dobro in veseli smo, da še naprej  vzdržujemo stanje brez kovidnih primerov in bližnjih kontaktov. 

PR: OKS