Članice Europa Donna, ki delujejo na območju Postojne in Pivke, so vse svoje članice in podpornike v soboto povabile na Rožnati festival, ki se je odvijal v središču Postojne.

DORIS K. H.



Obeležujemo namreč rožnati oktober, mesec posvečen osveščanju o raku na dojkah. S svojimi dejavnostmi je združenje Europa Donna prisotno skozi celo leto, v zadnjih tednih pa svoje aktivnosti stopnjuje z namenom poudariti, kako pomembna je skrb za naše zdravje.

Sobotno dopoldne, obsijano s soncem je bilo ravno pravšnje, da se v naravo, na prijeten pohod za upanje, povabi vse, ki jim je mar za podporo združenju pa tudi za svoje počutje. V precej usklajeni opravi, prevladovala je namreč rožnata barva, ki tako pozitivno simbolizira boj proti bolezni, se je na Titovem trgu zbralo 79 pohodnikov. Med njimi sta bili tudi direktorica občinske uprave Občine Postojna Marina Rebec in predstavnica Zavoda Znanje, OE Turizem Snežana Simič.
V radostnem in energičnem vzdušju, z obilo dobre volje in prijetnega pomenkovanja, se je po pohodu na Titovem trgu nadaljevala tudi osrednja festivalska prireditev, sledilo pa je še druženje ob glasi in plesu.

Naj bodo članice Europa Donne vsem nam pomemben zgled in kažipot, kako skrbeti za svoje zdravje in obenem ohranjati pozitiven odnos do življenja tudi v primeru bolezni, ki se nam lahko pripeti. Na to nas bodo še cel oktober opominjale tudi rožnate pletenine in okrasje, ki krasi naš trg.

PR: Občina Postojna