Eno izmed glavnih vodil Xiaomija je, da kakovostni izdelki niso nujno tudi dragi, zato je podjetje nadvse priljubljeno med uporabniki mobilne telefonije.

Foto: Xiaomi


K odlični uporabniški izkušnji nedvomno veliko doprinese tudi napredni grafični vmesnik MIUI. Nikakor nas več ne preseneča, da je priljubljenost pametnih mobilnih telefonov Xiaomi vse večja tudi na evropskem trgu, vključno s Slovenijo.

Podjetje Xiaomi se je na evropskem trgu še posebej dobro odrezalo v tretjem četrtletju letošnjega leta. Povpraševanje po njegovih mobilnih napravah se je namreč na letni ravni povečalo za kar pet odstotkov. S tem je skupno dosegel 23-odstotni delež celotnega evropskega trga. Na tretjem mestu je Apple, ki je v istem obdobju dosegel 19-odstotni delež. Podjetje Apple je na letni ravni doživelo kar 13-odstotni padec.

Na prvem mestu z 29-odstotnim tržnim deležem in 15-odstotnim padcem na letni ravni kraljuje Samsung. Četrto mesto je pripadlo proizvajalcu Realme, ki je na letni ravni dosegel kar 77-odstotno rast. Na petem mestu pa najdemo nam nekoliko manj znano podjetje Trannsion s petodstotnim deležem. Tu gre za kitajskega proizvajalca pametnih mobilnih telefonov, poznanega tudi kot Itel in Infinix.