napovednik

 ONLINE SREČANJE WORTH II - finančne vzpodbude za sodelovanje med podjetji in oblikovalci11. januar 2023 | 11:00 | Na spletu

Center za kreativnost kot ambasador partnerskega projekta WORTH, ki spodbuja sodelovanje med podjetji in oblikovalci, vabi k sodelovanju na inkubacijskem programu, ki izbranim udeležencem ponuja finančna sredstva, mentorsko pomoč, pravna svetovanja in sodelovanja na razstavah. Projekt bo podjetjem zagotavlil med 10.000 in 20.000 EUR finančne podpore.

Na online informativnem srečanju boste izvedeli več o odprtem razpisu,
inkubacijskem programu, postopku prijave in o tem, kako WORTH podpira oblikovalske rešitve, ki prispevajo k obravnavi globalnih izzivov, pomembnih za Evropo.

Za udeležbo na dogodku je obvezna predhodna prijava.

Več >>>

NOVICA Slovenski paviljon na 18. mednarodni razstavi arhitekture La Biennale di Venezia
Slovenski paviljon na 18. mednarodni arhitekturni razstavi La Biennale di Venezia, ki bo odprta od 20. maja do 26. novembra 2023, je rezultat sodelovanja dveh skupin arhitektov mlajše generacije: birojev Mertelj Vrabič Arhitekti (Maša Mertelj, Matic Vrabič, Eva Gusel) in Vidic Grohar Arhitekti (Anja Vidic, Jure Grohar). Paviljon je zasnovan kot odziv na osrednjo temo bienala, ki ga kurira arhitektka, pedagoginja in piska Lesley Lokko: Laboratorij prihodnosti.

Kustosinja je v svoji izjavi odprla vprašanje nestabilnosti in polarizacije današnjega sveta, pri čemer je izpostavila nujnost procesov dekolonizacije, zmanjšanja ogljičnega odtisa ter skupnega delovanja. Potencial arhitekture bolj kot v stavbah, oblikah, materialih in strukturah vidi v njeni zmožnosti spreminjanja našega pogleda na svet ter v uresničevanju vizij sodobne, raznolike in inkluzivne družbe.

Več >>>
PREDSTAVITEV KNJIGE Moč tekstila5. jan 2023 | 12:00 | MAO

Barviti priročnik Moč tekstila nas vabi, da odkrijemo potencial svojih rok in prepoznamo krepčilne učinke ustvarjanja s tekstilnimi materiali. Z nami bodo avtorica besedil Jasmina Ferček, avtorica podobe Tjaša Bavcon in psihologinja Barbara Brinovec Pribaković.

Več >>
PRILOŽNOST Javno povabilo k izdelavi idejne rešitve za spominsko obeležje v Parku izbrisanihRok za prijave: 13. feb 2023

Nekdanje tovarniško dvorišče Centra Rog se bo sočasno s prenovo stavbe spremenilo v zeleno površino - nov javni park. Išče se rešitev v obliki uporabnega objekta (objektov) s funkcijo urbane opreme.

Več >>>
PRILOŽNOST Circular homes challengeRok za prijave: 27. jan 2023

Sodelujte v študentski ali splošni kategoriji tako, da ustvarite videoposnetek, ki prikazuje vašo idejo o krožnosti – najboljše ideje bodo nagrajene z nagrado v višini 500€. Pokažite, s čem lahko spremenite svet!

Več >>>


VIR: Center za kreativnost