Prosperia pripravlja spletni seminar

Prosperia ob svoji 15-letnici in kot uvod na tradicionalni dogodek Inovacija energetike pripravlja 24. septembra spletni seminar, na katerem boste izvedeli, kako lahko z naprednimi rešitvami optimizirate vašo porabo in povečate energetsko neodvisnost.

Kot izpostavljajo v Prosperiji, baterijski hranilniki energije postajajo vedno bolj pomembni za obvladovanje nestabilnih cen elektrike in za zmanjšanje stroškov porabe, zato bodo ti tudi osrednja tema letošnje že 16. konference o inovacijah in naprednih rešitvah v energetiki, ki bo potekala  2. oktobra na Brdu pri Kranju. Na njej napovedujejo vrsto eminentnih strokovnjakov, med drugim bosta novosti, povezane s shranjevanjem energije, predstavila vodilni globalni proizvajalec baterijskih hranilnikov podjetje Weiheng Energy Storage iz Kitajske in Rimac Energy iz Hrvaške, udeleženci pa bodo lahko pobliže spoznali tudi konkretne primere rešitev nekaterih aktualnih energetskih izzivov. 

Uvod v omenjeno konferenco pa bo spletni seminar, ki so ga naslovil: Kako z baterijskim hranilnikom maksimalno prihraniti pri stroških elektrike in na katerem bodo strokovnjaki iz GEN-I, podjetja Predictive, Kolektorja Sisteh in HUawia skušali odgovoriti na vprašanja o tem, kako vam lahko baterijski hranilniki pomagajo pri optimizaciji stroškov elektrike, kdaj je investicija v hranilnik smiselna in kdaj ne ter kako baterijski hranilniki izboljšajo stabilnost oskrbe in zmanjšajo obremenitve omrežja.

VIR - https://www.nas-stik.si/