Naš tokratni navdihovalec je Miro Mihec, Mariborčan, ki je kot eden izmed pionirjev začel ustvarjati na področju etičnega komuniciranja in oglaševanja (in priznava, da je pri tem izjemno vlogo odigrala njegova – takrat še majhna – hčerkica).

Je avtor, soavtor ali podpornik projektov, kot so »Očistimo Slovenijo«, »Kupujem odgovorno«, »Zadruga Socialna ekonomija Slovenije«, »Ko dvignem sebe, dvignem Maribor, »društvo TOTI DCA«, s katerim razvija Večgeneracijski center Maribor, trgovina »Zelena japka«, s katero sooblikuje in postavlja zero-waste tržnico … je pa tudi oče in mož ter zvest prijatelj in podpornik. Pravi, da ga navdihuje ta občutek, da dela dobro za ljudi in okolje hkrati. Kot pravi zase, je miroljuben, saj je to že v imenu, strasten do življenja, ljudi, narave ter športa. Kot eno dobrih lastnosti izpostavi strukturiranost (organiziranost in hkrati izjemno prilagodljivost), a v smehu dodaja, da je včasih preveč malenkosten in natančen.

Zgodbo z njim predstavljam v Navdihni me, ki ga izdajamo v Insights d.o.o., na https://navdihni.me/vsi-smo-povezani-vsi-soodvisni/

PR: Insights