Ksenija Benedetti v sodelovanju s Pedagoško fakulteto Univerze na Primorskem pripravlja novo sezono Akademije za poslovni protokol. Sprejemajo vpise za leto 2024 - do 15. oktobra nudijo 10 odstotni popust.

Ksenija Benedetti v sodelovanju s Pedagoško fakulteto Univerze na Primorskem pripravlja novo sezono Akademije za poslovni protokol. Sprejemajo vpise za leto 2024 - do 15. oktobra nudijo 10 odstotni popust.

Šolanje je namenjeno vsem, katerih profesionalno delo vključuje zahtevne oblike poslovnega komuniciranja, zaposlenim v podjetjih, v ministrstvih in organih v sestavi, uradih, upravah, agencijah, občinah, javnih zavodih. Tistim, ki v poslovnih stikih na različne načine nastopajo v imenu podjetja, vodilnim in vodstvenim delavcem in delavkam, tržnikom, vodjem podjetij in organizacijskih enot, zaposlenim v prodaji in marketingu, odgovornim za organizacijo in izvedbo dogodkov, zaposlenim v hotelih in turističnih objektih, obrtnikom in obrtnicam, podjetnikom in podjetnicam, poslovnim sekretarjem in sekretarkam, javnim uslužbencem in uslužbenkam, kandidatom in kandidatkam za vstop v lokalno ali državno politiko. In vsem, ki želijo s teorijo in prakso osvojiti protokolarna pravila in pravila primernega in učinkovitega komuniciranja. Spoštovanje protokolarnih pravil je vaša osebna odličnost in vaša velika moč.
Obvladovanje poslovnega protokola izraža v poslu profesionalnost, zanesljivost, kredibilnost in kompetentnost, kar so močne konkurenčne prednosti.
Trimesečni program predavanj in delavnic poteka enkrat tedensko od 5. februarja do 25. aprila 2024 v Hotelu Slon v Ljubljani. Predavanja in vaje izvaja Ksenija Benedetti, nekdanja dolgoletna šefinja Protokola Republike Slovenije, ki ima osemnajstletne izkušnje na področju protokola tako doma kot v tujini.
Pripravila in izvedla je več kot 300 mednarodnih obiskov in mednarodnih srečanj na najvišjem nivoju, več kot 1000 protokolarnih dogodkov in 60 državnih proslav. Za svoje delo je prejela številna zahvalna pisma in pohvale, od ameriške Bele hiše do britanskega dvora. Izdala je tri knjige: Protokol - simfonija forme, Kažipoti - sonatina o odnosih in kulturi srca in Hiša sozvočja. 23 let že predava različnim javnostim.

Kdo bodo gosti Akademije za poslovni protokol?
· dr. Aleksander Zadel,univ. dipl. psiholog, specialist klinične psihologije, predavatelj in svetovalec. Tema predavanja: Kaj, če se s sogovornikom še vedno ne strinjava? Kako ohraniti dober odnos in ne izgubiti občutka, da se podrejamo ali odpovedujemo svojim interesom?
· Aljoša Bagola,kreativni direktor, predavatelj, svetovalec, avtor knjižne uspešnice Kako izgoreti Tema predavanja: Kako biti v redu? Vplivi sodobnih tehnologij in medijev na naše ravnanje, vloga ustvarjalnosti v naših življenjih in uvidi za boljše upravljanje vsakodnevnih odnosov in počutja.
· Sebastian Cavazza, gledališki in filmski igralec, profesor na AGRFT. Tema predavanja: Kako obvladovati tremo pred javnim nastopom Vaje za zbranost, sproščanje in koncentracijo
· Lea Pisani, svetovalka za celovito podobo osebnosti/Image Consultant in predavateljica, avtorica več knjig o ravneh oblačenja in primerni podobi. Tema predavanja: Ravni oblačenja s praktičnimi primeri.
· dr. Marko Pavliha,pravnik, profesor, esejist. Tema predavanja: Spoštljiva komunikacija
· Janez Škrabec, podjetnik, funkcionar, predavatelj in mecen. Tema predavanja: Vloga in pomen protokola in primernega obnašanja v poslovnem svetu.
· Slavko Bobovnik, televizijski novinar in voditelj. Tema predavanja: Učinkovit nastop pred kamero v praksi: vaje in analiza nastopov.
· Boštjan Romih, televizijski in radijski novinar. Tema predavanja: Učinkovit javni nastop in retorika.
· Gregor Jamnik, predsednik združenja hotelirjev Slovenije, generalni direktor Hotela Slon. Tema predavanja: Izkušnje srečanj z različnimi svetovnimi kulturami in kako primerno obnašanje vpliva na uspešnost poslovanja v turizmu.

Termini pedavanj:
5., 12., 19. in 26. februar 2024
4., 11., 18., 25. in 28. marec 2024
3. in 15. april 2024 vsakič od 16. ure do 19.30
22. april 2024 ob 16. uri - izpit za prejem certifikata in
25. april 2024 ob 13. uri - voden obed in svečana podelitev certifikatov.

Pogoj za prejem certifikata znanja:
• prisotnost na osmih od enajstih predavanj,
• opravljene vse naloge, pisne in govorne,
• opravljen končni izpit (s 65% vseh možnih točk).

Cenik:
Cena, v katero so vključena predavanja, vaje, gradivo in en protokolarni obed je 2.350 evrov + DDV. Rok plačila celotnega šolanja je 20. januar 2024. Mesto na šolanju je zagotovljeno s plačilom vpisnine v višini 400 evrov + DDV.

Popusti:
• Zgodnja prijava do 15. oktobra 2023 (plačilo vpisnine do 30. oktobra 2023): 10%.
• Drugi udeleženec iz istega podjetja, prijava do 15. oktobra 2023 (plačilo vpisnine do 30. oktobra): 15%, po 15. oktobru 2022: 10%.
• Tretji udeleženec iz istega podjetja, prijava do 15. oktobra 2023 (plačilo vpisnine do 30. oktobra 2022): 20%, po 15. oktobru 2023: 15%.
• Možnost plačila na tri (ali več) enake obroke (po plačilu vpisnine), s pogojem, da je prvi obrok plačan do 20. decembra 2023, zadnji pa do 1. marca 2024.
Več informacij in prijave na Ksenija Benedetti PROTOKOL (www.protokol.si)

VIR: Pedagoška fakulteta, Univerza na Primorskem