Simfonični orkester RTV Slovenija vabi na devet novih koncertov, ki bodo pravo glasbeno doživetje

Simfonični orkester RTV Slovenija vabi k vpisu v novo sezono Kromatike 2022/23. Nova, sveža sezona ponuja devet izvrstnih koncertov, ki bodo na sporedu ob četrtkih (z izjemo oktobrskega) ob 19.30 v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani.

Služba za komuniciranje RTV Slovenija
9. junij 2022 ob 10:30
RTV SLO


Simfonični orkester RTV Slovenija, ki igra pomembno in nenadomestljivo vlogo pri ohranjanju slovenske glasbene dediščine, 22. septembra 2022 vstopa v 67. abonmajsko sezono. Foto: Adrian Pregelj

V sklopu abonmajskega cikla Kromatika se bo od septembra 2022 do junija 2023 zvrstilo devet koncertov z raznoliko in kakovostno simfonično glasbo, ki vas bo popeljala na devet novih simfoničnih popotovanj.



Vabljeni na devet novih simfoničnih popotovanje v novi abonmajski sezoni Kromatike. Foto: Adrian Pregelj

Med drugimi so k sodelovanju povabili ugledna slovenska solista saksofonista Oskarja Laznika, mednarodno uveljavljenega koncertanta ter predavatelja na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana, in tolkalca Simona Klavžarja, cenjenega komornega glasbenika ter predavatelja na ljubljanskem Konservatoriju in Akademiji za glasbo, pa slovensko mezzosopranistko Barbaro Jernejčič Fürst, ugledno koncertantko in pevsko pedagoginjo, ki predava solopetje na ljubljanski Akademiji za glasbo, in Jureta Gradišnika, solo trobentača Simfoničnega orkestra RTV Slovenija ter predavatelja na glasbeni šoli Zavoda sv. Stanislava in Akademiji za glasbo v Ljubljani. Prisluhnili boste lahko tudi dvema krstnima, kot tudi prvi slovenski izvedbi naših skladateljev, pa tudi znamenitim skladbam, kot so Gershwinova Rapsodija v modrem, Berliozova Fantastična simfonija in Dvorakova Simfonija z novega sveta.

»Z velikim veseljem napovedujem novo sezono Simfoničnega orkestra RTV Slovenija, v kateri boste lahko slišali glasbo, ki jo poznate in jo imate radi, pa tudi dela, ki si jih želimo skupaj z vami spoznati. Osebno sem zelo hvaležen za vašo podporo v preteklih dveh letih, ki sta bili za vse nas tako velik izziv. Kadar smo lahko igrali za vas, smo čutili, da nas glasba združuje na zelo močan in pomenljiv način. V imenu vseh čudovitih glasbenikov v orkestru in v imenu celotne ekipe se vam zahvaljujem za vašo zvestobo. Veselim se srečanj na naših koncertih in doživetij, ko nas bo moč glasbe povezala,« je ob predstavitvi nove sezone Kromatika povedal šef dirigent Rossen Milanov.

VPIS ABONMAJA
PODALJŠEVANJE ABONMAJEV
abonenti sezone 2019/20:

° do 10. junija na spletni strani www.cd-cc.si (rubrika Moj račun, podaljšanje abonmajev) ali prek spletnega obrazca na www.simfoniki.si.
° ali 9. junija (11.00 do 13.00 in od 16.00 do 19.30) osebno v Veliki sprejemni dvorani Cankarjevega doma

abonenti sezon 2020/21 in 2021/22
° do 17. junija prek spletnega obrazca na www.simfoniki.si

Vsi dosedanji abonenti
lahko od 14. do 17. junija (10.00 do 14.00) abonma plačate z gotovino ali kreditno-plačilnimi karticami na prodajnem mestu v Veliki sprejemni dvorani Cankarjevega doma.

VPIS NOVIH ABONMAJEV
Od 24. junija do 9. septembra prek spletne strani www.cd-cc.si.

Od 5. do 9. septembra (11.00 do 13.00 in od 15.00 do 17.00) v informacijskem središču Cankarjevega doma.

Vse dodatne informacije o nakupu vam bomo z veseljem posredovali v Glasbeni produkciji RTV Slovenija, po telefonu 01 475 2470 oz. 030 607 998 ali e-naslovu simfoniki@rtvslo.si.

Vse informacije o vpisu in programu na voljo tudi na povezavi: https://simfoniki.rtvslo.si/kromatika-202223/

KROMATIKA 2022 / 2023 - PROGRAM
Več o programu, terminih koncertov in izvajalcih si lahko preberete spodaj.


Foto: Arhiv RTV SLO