napovednik


Copyright © Beyond Rights


Največje inženirske napake
Premierno od četrtka, 7. septembra, ob 21:00

Sezona: 5
Št. epizod: 10 x 60 min
Žanr: Dokumentarni/ resničnostni/ inženiring/ arhitektura
Izvirni naslov: Massive Engineering Mistakes
Leto: 2021



Ljudje gradimo že več kot deset tisoč let. Postali smo pravi inženirski strokovnjaki, a vendar vsakič znova poslušamo zgodbe o gradbenih katastrofah. S pomočjo inženirjev, pričevanj očividcev in skupin strokovnjakov bomo analizirali, kaj je šlo po zlu s stavbami, ki jih bomo vzeli pod drobnogled v posameznih oddajah. Izvedeli bomo tudi, kako si inženirji prizadevajo te težave odpraviti. V peti sezoni bomo poleg drugih zgodb iz vseh koncev sveta preiskovali vremenske nesreče, kot so uničujoči požari na avtocestah in železnicah. Izvedeli bomo tudi, kako lahko hudourniške poplave in ledene razmere povzročijo propadanje mostov, ter vzeli pod drobnogled različne scenarije, po katerih lahko gradbeni projekti klavrno propadejo - včasih tudi s smrtnimi posledicami.


Copyright © Omnifilm

Reševanje razbitin
Premierno od petka, 8. septembra, ob 21:00

Sezona: 1
Št. epizod: 10 x 60 min
Žanr: Dokumentarni/ resničnostni/ avtomobili/ posel
Izvirni naslov: Bush Wreck Rescue
Leto: 2022



Ob zakotnih cestah zahodne Kanade najdemo polno razbitin starinskih tovornjakov in drugih vozil, ki so jih ljudje zapustili v gozdovih, na poljih in celo hlevih. Te zarjavele lupine - nekatere segajo nazaj v 1930-ta leta - pa v pravih rokah predstavljajo pravo malo bogastvo. A najprej jih mora nekdo zvleči iz goščave ter vložiti veliko časa in denarja za njihovo obnovo. Šele takrat je vozilo pripravljeno za prodajo. Živahna dokumentarna serija sledi motorističnim navdušencem v Kanadi, ki so obsedeni s predelavo starih zapuščenih tovornjakov, posebnih vozil in težke opreme v edinstvene dragulje. Ti posebneži se bodo spopadli z nevarnimi cestami, nemogočimi ovirami, zahtevnimi strankami in drug z drugim v bitki, da bi zarjavele razbitine predelali v spektakularne avtomobilske klasike.



Copyright © ITV Global
Rečne pošasti - 1. in 2. sezona
Premierno od torka, 12. septembra, ob 21:00

Epski maraton prvih dveh sezon oddaje 'Rečne pošasti' spremlja ekstremnega ribiča Jeremyja Wada na potovanjih po celem svetu na lovu za najstrašnejšimi in najnevarnejšimi rečnimi bitji. Jeremy se odloči uloviti piraji podobno sladkovodno ribo s slo po človeškem mesu, starodavno arapaimo, majhnega, a smrtonosnega morskega bika, grozljivo kačjeglavko ter skrivnostno Mami Wato. Pridružite se Jeremyju in njegovi ekipi na potovanju do obrobja Afrike, Aljaske, Amerike, Amazonije in drugih delov sveta.

VIR: Grayling