Danes je župan Mestne občine Velenje Peter Dermol s sodelavci v mestni hiši sprejel ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije Matjaža Hana.

Dogovorila sta se, da se v roku desetih dni ponovno srečata v Velenju in na delovnem sestanku skupaj s sodelavci pregledata vse odprte teme, pri čemer bo največji poudarek na prestrukturiranju, ki Velenja čaka v prihodnosti. V nadaljevanju obiska sta se udeležila tudi slovesnosti ob praznovanju rudarskega praznika 61. Skoka čez kožo.
 
Uvodoma je župan Mestne občine Velenje Peter Dermol ministru Matjažu Hanu zaželel dobrodošlico v Velenju in ga seznanil z aktualnim dogajanjem ter izzivi naše lokalne skupnosti. Povedal je tudi, da je vesel, da je minister v Velenje prišel prav na ta, za vse Velenjčanke in Velenjčane, res poseben praznik. Praznik rudarjev. »V Velenju smo na rudarje zelo ponosni. Želim si, da rudarski poklic in delo rudarjev spoštujejo širom Slovenije. Saj so prav rudarji tisti, ki v teh energetsko negotovih časih ohranjajo stabilno oskrbo Slovenije z električno energijo.«
 
Ob tem je minister Matjaž Han dodal, da je počaščen, da je del te lepe tradicije in da se moramo vsi zavedati, kaj vse so rudarji s trdim delom naredili za našo državo.
 
V želji po konstruktivnem iskanju rešitev za prestrukturiranje Šaleške doline v skladu z načeli pravičnega prehoda sta se župan in minister dogovorila, da se v roku desetih dni ponovno sestaneta v Velenju.
 
Po sprejemu sta si župan in minister na Titovem trgu ogledala parado uniformiranih rudarjev in se na Mestnem stadionu Velenje udeležila praznovanja rudarskega praznika.
 
Na sprejemu so bili prisotni tudi podžupanja Mestne občine Velenje Aleksandra Vasiljević in direktor občinske uprave mag. Iztok Mori.
 
Prijazen pozdrav

PR: Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje