Varnost je tista vrednota, ki je v Premogovniku Velenje ne jemljemo kot samoumevne. V podjetju se jo trudimo zagotavljati v največji možni meri.

(Velenje, 21. decembra 2022) –  Varnost je tista vrednota, ki je v Premogovniku Velenje ne jemljemo kot samoumevne. V podjetju se jo trudimo zagotavljati v največji možni meri. Pri tem je usposobljenost članov jamske reševalne čete izjemnega pomena, zato zanje vaje organiziramo vsak mesec. Zadnja v letošnjem letu je potekala v nedeljo, 11. decembra 2022. Ob tej priložnosti smo se tudi zahvalili zdaj že nekdanjim članom Rudarske reševalne službe za trud, prispevek in pomoč.
 
Kratek povzetek zadnje vaje Jamske reševalne čete Premogovnika Velenje v letu 2022 je predstavil vodja Proizvodnega področja in glavni tehnični vodja PV ter vodja Rudarske reševalne službe Ivan Pohorec, ki je pohvalil dobro in uspešno izvedeno reševanje, za kar gre zahvala vsem sodelujočim moštvom.

 
»Prepričan sem, da si nihče, ki se odpravlja na delo nekaj sto metrov globoko pod zemljo, ne želi nepredvidenih situacij in dogodkov, a je v Premogovniku Velenje – predvsem zaradi specifike naše dejavnosti – do njih v preteklosti prišlo kar nekajkrat. Takšna je, žal, narava našega dela, a nanjo smo in moramo biti pripravljeni,« je uvodoma dejal generalni direktor Premogovnika Velenje dr. Janez Rošer. »Žal so tudi leto 2022 zaznamovale zelo zahtevne razmere, s katerimi smo se soočali v naši jami, kjer zadnje čase bolj kot kadarkoli prej vladajo posebne zakonitosti in smo kljub sodobni tehnologiji velikokrat odvisni od narave in geomehanskih razmer. Jamski reševalci ste, kot že mnogokrat do zdaj, pokazali, kako pomembni ste v izrednih in nepredvidljivih situacijah, za kar se vam iskreno zahvaljujem.«
 
SREČNO,
 
VIR: Služba za odnose z javnostmi Skupine Premogovnik Velenje