preberite naš tedenski novičnik in spremljajte aktualno dogajanje na Beletrini.

Drage bralke, dragi bralci,
preberite naš tedenski novičnik in spremljajte aktualno dogajanje na Beletrini.

Knjiga tedna
Jesen prinaša novo pošiljko mojstra groze, Stephena Kinga, znova v prevodu Marka Košana. Tokratna pridobitev je zbirka kratkih zgodb Mrtva straža, ki je v knjižni obliki prvič izšla leta 1985 (posamezne zgodbe so bile objavljene revijalno). Knjiga prinaša dvaindvajset del, od tega osemnajst kratkih zgodb, dve noveli in celo dve pesmi.

Beletrina v živo
Oglejte si novo epizodo Beletrine v živo, v kateri smo se tokrat posvetili novi knjigi priznane slovenske zgodovinarke Mateje Ratej z naslovom Rožengrunt, v kateri raziskuje žensko nasilje v štajerskih kočarskih družinah med svetovnima vojnama. Z avtorico se je pogovarjal novinar Ervin Hladnik Milharčič.


Dogodek tedna
Vabljeni, da se nam v sredo, 25. oktobra 2023, ob 19. uri pridružite na 91. Hudi pokušnji! Z nami bosta Tereza Vuk, ki bo predstavila svoj »totalno odpičeni roman« Zakaj ima moj hudič krila, in mladi vinar Jože Kocuvan (Vina Avos), ki prideluje sveža vina v bližini Svetega Jurija ob Ščavnici. Pogovor bosta vodila moderatorka in pesnica Petra Bauman ter poznavalec vin Jože Rozman.

Članek tedna
Obiščite portal AirBeletrina, kjer za vas vsak teden pripravljamo nove prispevke. Tokrat vam v branje priporočamo kritiko romana Menuet za kitaro Vitomila Zupana, ki jo je pripravil Urban Leskovar.


VIR: Beletrina