Vabimo vas na novinarsko konferenco v četrtek, 3. oktobra 2024, ob 9. uri v prostorih Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije na Gospodinjski ulici 6 v Ljubljani.

Vabimo vas na novinarsko konferenco

v četrtek, 3. oktobra 2024, ob 9. uri

v prostorih Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije

na Gospodinjski ulici 6 v Ljubljani.


Spoštovane predstavnice, spoštovani predstavniki medijev. Vabimo vas na novinarsko konferenco, na kateri vas bomo seznanili s podrobnostmi 4. Festivala slovenskih sirov, ki bo potekal v torek, 8. oktobra 2024, od 12. do 19. ure v prostorih kongresnega centra Brdo pri Kranju.

Z vami bodo predsednik Združenja kmečkih sirarjev Slovenije Milan Brence, predsednik KGZS Roman Žveglič, mladi prevzemnik sirarske kmetije Pr' Matevž ter predstavniki organizacijskega odbora 4. Festivala slovenskih sirov.

Dan pred festivalom, v ponedeljek, 7. oktobra, bo potekal posvet z naslovom Zgodbe mladih sirark in sirarjev. Mlade prevzemnice in prevzemniki bodo v prostorih Biotehniškega centra Naklo predstavili težave, s katerimi so se soočali pri prevzemu oziroma zagonu sirarske kmetije, a tudi prednosti in priložnosti, ki jih takšna odločitev prinaša. 

Novinarsko konferenco bomo sklenili s pokušino kmečkih sirov.

VIR: Tatjana Čop