Društvo paraplegikov lstre in Krasa je v soboto, 10. septembra 2022 na atletskem stadionu Bonifika v Kopru, soorganizator državnega tekmovanja v atletiki. 53. Horvatinov memoria

Društvo paraplegikov lstre in Krasa je v soboto, 10. septembra 2022 na atletskem stadionu Bonifika v Kopru, soorganizator državnega tekmovanja v atletiki. 53. Horvatinov memorial v športnem parku Bonifika bo hkrati tudi 32. Državno prvenstvo paraplegikov. Z nami bodo letos verjetno ponovno atleti iz Hrvaške, Srbije, BIH, Črne Gore, Makedonije in Češke.

Tekmovanje bomo skupaj organizirali Zveza paraplegikov Slovenije, Atletski klub Koper in Društvo paraplegikov lstre in Krasa.
Na vas se obračamo s prošnjo po sodelovanju na otvoritvi prireditve in podelitvi medalj.

Bojan Hrovatin ie že v 60. letih, ko je bil Šport invalidov zagotovo še tabu tema, vnesel pozitivni nemir v vrste invalidov in tudi pri posameznih strokovnjakih. Predvsem pri paraplegikih in tetraplegikih je v program medicinske rehabilitacije vključil Športne vsebine, sal je bil trdno prepričan, da je športna aktivnost za uspešno izveden program ključnega pomena.

V našem okolju se v zadnjih letih zaradi neaktivnosti in starosti vse manj ljudi udejstvuje športnih tekmovanj. Naš cilj je, da s primerno promocijo spodbudimo invalide k bolj aktivnemu življenju. Veseli bomo, de nam boste lahko pri tem pomagali.


Urnik tekmovanja:
9:00 prihod tekmovalcev
9:30 otvoritev - pozdrav župana Aleša Bržana MOK
10:00 pričetek tekmovanja
14:30 zaključek in razglasitev rezultatov

PR: Društvo paraplegikov Istre in Krasa