Kot poslovodja civilne družbe »Delniška OPORA« (VIDEO) je VZMD do 12. 8. 2022 zbiral ponudbe za odkup kar 58 svežnjev različnih vrednostnih papirjev, oblikovanih v okviru Delničarskih sporazumov in »Delniške OPORE«

PODALJŠANJE ROKA ZA ODDAJO PONUDB – zaradi dodatnega zanimanja, pobud in naknadnih ponudb, bo VZMD zbiral ponudbe za odkup 58 svežnjev delnic iz »Delniške OPORE« in Delničarskih sporazumov še do 12. 9. 2022


Kot poslovodja civilne družbe »Delniška OPORA« (VIDEO) je VZMD do 12. 8. 2022 zbiral ponudbe za odkup kar 58 svežnjev različnih vrednostnih papirjev, oblikovanih v okviru Delničarskih sporazumov in »Delniške OPORE« (dokument na sliki). V tem času in tudi po instrukcijskem roku so sicer prejeli več različnih ponudb, zaradi počitniškega obdobja in odsotnosti pa tudi pozive in prošnje za podaljšanje roka za oddajo ponudb.

Tako VZMD do vključno ponedeljka, 12. 9. 2022, sprejema vsakršne ponudbe za odkup delnic, za katere ponudnik meni, da so dovolj zanimive.

VZMD je »Delniško OPORO« vzpostavil septembra 2016 (VIDEO), ob ukinjanju registrskih računov pri KDD ter kot alternativo dragim trgovalnim računom pri borzno-posredniških družbah in bankah. Spričo potreb delničarjev, pa tudi poskusov onemogočanja in posledičnega neprestanega spreminjanja zakonodaje, se je »Delniška OPORA« razvila v civilno družbo, ki imetnikom omogoča skupne nakupe in prodaje. VZMD za delnice, vključene v »Delniško OPORO« redno in aktivno spremlja skupščine družb, njihovo poslovanje in pomembne poslovne dogodke ter si vselej prizadeva za ustvarjanje pogojev za ustrezne donose - bodisi preko izplačil dividend, bodisi z vzpostavljanjem pogojev za skupne prodaje delnic, ki so pred tem pogosto veljale za ne-prodajljive, pa tudi v sodnih postopkih ob iztisnitvah, preoblikovanjih, umikih z borze ipd.

Prav tako je VZMD v številnih primerih za delničarje uspel zagotoviti boljše pogoje za prodajo preko neposrednih pogajanj z večjimi ali večinskimi delničarji oz. drugimi interesenti. V primeru neuspešnih pogajanj ter primerih iztisnitev pa sproža sodne postopke za določitev primerne oz. poštene denarne odpravnine. VZMD se je v okviru »Delniške OPORE« uspešno lotil tudi izterjav zapadlih upravičenj, kot so dividende in denarne odpravnine za delničarje, ki vse od leta 2017, zaradi ukinitve registrskih računov, niso več prejemali denarnih izplačil.

PR: VZMD