Pošta Slovenije bo na pobudo Filatelistične zveze Slovenije 11. julija izdala novo priložnostno znamko z motivom toplozračnih balonov in tako pred začetkom 24. Svetovnega prvenstva v letenju s toplozračnimi baloni

Pošta Slovenije bo na pobudo Filatelistične zveze Slovenije 11. julija izdala novo priložnostno znamko z motivom toplozračnih balonov in tako pred začetkom 24. Svetovnega prvenstva v letenju s toplozračnimi baloni Murska Sobota 2022 obeležila to vrhunsko športno prireditev.
 
Ali ste vedeli, da so nekoč pošto dostavljali tudi s toplozračnimi baloni?
 
Ob tej priložnosti bo toplozračni balon spet poletel in v višave simbolično ponesel prvo pošiljko z novo priložnostno znamko z motivom toplozračnih balonov in jo predal v roke naslovnika.
 
Vabimo vas, da se nam pridružite
v ponedeljek, 11. julija 2022, ob sončnem zahodu (ob 20. uri) pred  Paviljonom Expano, Bakovska ulica 41, v Murski Soboti.
 
Pozdravili vas bodo:
  • Dr. Jože Nemec, mag. Bojan Bračič, Filatelistična zveza Slovenije,
  • Simona Koser Šavora, Pošta Slovenije,
  • Matjaž Pavlinjek, predsednik ROTO balon kluba in generalni direktor organizacije Svetovnega prvenstva v letenju s toplozračnimi baloni.
 
Dogodek lahko spremljate tudi v živo na Facebook strani https://www.facebook.com/hotairballoons2022/
 
Slovenija bo letos gostila vrhunski športni dogodek – 24. Svetovno prvenstvo v letenju s toplozračnimi baloni, ki bo potekalo od 16. do 23. septembra v Murski Soboti. Prireditelji svetovnega prvenstva so ROTO Balon klub, mestna občina Murska Sobota, Letalska zveza Slovenije in Aeroklub Murska Sobota. Pred njimi je velik izziv, saj bo Murska Sobota gostila 145 najboljših pilotov toplozračnih balonov z vsega sveta.

PR: SMI