v petek, 9. 12. 2022, s pričetkom ob 11.00 bo v avli stavbe Klinike za kirurgijo UKC Maribor potekala novinarska konferenca ob otvoritvi fotografske razstave oseb s presajenimi organi 'Moja brazgotina, moje življenje'.

Spoštovani,
 
Gre za razstavo aktov s poudarkom na brazgotinah po operaciji, ki ponuja vpogled v darovanje in presaditve organov in tkiv, kjer nastajajo zgodbe o solidarnosti, vrhunskih medicinskih dosežkih in uspehih v zdravljenju, hvaležnosti in ponovnem rojstvu prejemnikov. Razstava je plod sodelovanja med zavodom Slovenija-transplant in društvom pacientov Slovensko društvo Transplant. UKC Maribor je drugi največji donorski center in ključen člen v nacionalni donorski mreži. Že v preteklosti in po letošnjih rezultatih v nacionalnem donorskem programu UKC Maribor nadpovprečno uspešno izstopa po visoki stopnji soglasja za darovanja, številu potencialnih umrlih darovalcev in pa številu pridobljenih organov za presaditev. 

Moja brazgotina, moje življenje_UKC MB.pdf 573.17 KB
 
Na konferenci bomo spregovorili o rezultatih donorske dejavnosti v UKC Maribor, o pomenu poznavanja dejavnosti darovanja organov med ljudmi in pogovora s svojci, o izkušnjah zdravljenja s presaditvijo in o postopkih opredelitve glede darovanja organov. Govorke bodo prof. dr. Nataša Marčun Varda, dr. med., strokovna direktorica UKC Maribor, Natalija Krope, dr. med., transplantacijska bolnišnična koordinatorica, UKC Maribor, prim. Danica Avsec, dr. med., namestnica direktorja Slovenija-transplant in Tina Belej, sodelujoča pri razstavi, predstavnica društva Transplant in tudi sama prejemnica nadomestnega organa.
 
Datum: 9. 12. 2022, s pričetkom ob 11.00

VIR: UKC Maribor