V Mestni občini Velenje v sklopu občinskega praznika v četrtek, 21. septembra, pripravljamo že tretjo mednarodno razvojno konferenco Pozdravljena, prihodnost,

V Mestni občini Velenje v sklopu občinskega praznika v četrtek, 21. septembra, pripravljamo že tretjo mednarodno razvojno konferenco Pozdravljena, prihodnost, v sklopu katere odkrivamo različne vidike prestrukturiranja in razvoja premogovnih regij v Evropi. Tema letošnje konference je diverzifikacija in gospodarski razvoj premogovnih regij Evropske unije v procesu izstopa iz premoga. Skupaj s predstavniki vlade, evropske komisije in deležniki iz tujine želimo razpravljati in razkriti primere dobrih praks pri razvoju gospodarstva ter izoblikovati izhodišča za zakon o prestrukturiranju naše premogovne regije.
 
Razvojna konferenca, ki bo potekala 21. septembra od 10. ure dalje v veliki dvorani Hotela Paka (Rudarska 1, 3320 Velenje), je namenjena podjetjem, lokalni skupnosti, izobraževalnim institucijam, ministrstvom, predstavnikom partnerskih mest, odločevalcem in vsem prebivalcem Šaleške doline, ki so del pravičnega prehoda. Želimo slišati pilotne primere in primere dobrih praks iz tujine, hkrati pa pričakujemo tudi smernice s strani EU in Slovenije. Prijave na konferenco, ki bo potekala v slovenskem in angleškem jeziku, sprejemamo na povezavi: https://www.pozdravljena-prihodnost.eu/.
 
Zaključki konference bodo zagotovo dobro izhodišče za pripravo zakona o prestrukturiranju, ki bo nudil podporo in zagotavljal pogoje za pravičen in uspešen gospodarski razvoj premogovne regije v času izstopa, po izstopu in za preoblikovanje v zeleno gospodarstvo.
 
Konferenco organiziramo v sodelovanju z Razvojno agencijo Savinjsko-šaleške regije in Občino Šoštanj.
 
Mestna občina Velenje je na pomembnem razpotju, saj je pred nami izredno zahtevno obdobje prestrukturiranja, ki se ga kljub številnim izzivom veselimo, saj ga vidimo kot priložnost za nadaljnji razvoj in načrtovanje mesta. Stremimo k celostnemu zelenemu prehodu in smo ponosni, da smo bili izbrani v Misijo EU 100 podnebno nevtralnih in pametnih mest ter da smo v naslednjem letu nosilec naziva Zeleni list 2024.
 

PR - Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje