Javno podjetje Marjetica Koper bo v sredo, 23. marca 2022, začelo izvajati prvi krog deratizacije javnega kanalizacijskega omrežja na območju Mestne občine Koper in Občine Ankaran.

Deratizacijo, ki jo bodo od srede dalje izvajali na celotnem javnem kanalizacijskem omrežju, bodo opravili na podlagi prijav občank in občanov ter potreb, ki so se izkazale ob rednem izvajanju gospodarske javne službe. Da bi bili postopki čim bolj učinkoviti, Marjetica Koper občanke in občane prosi, da z dvorišč in drugih površin odstranijo vse odpadke hrane, smeti in drugo navlako, prav tako naj bodo pozorni in naj odpadne hrane ne mečejo v stranišča oz. odtoke. 

Ob tem občanke in občane pozivajo, naj sproti sporočajo pojav glodavcev ob/v javnem kanalizacijskem omrežju, saj se prioritetna mesta izvedbe deratizacije določajo glede na prijave občanov v tekočem letu. Na podlagi lanskoletnih izkušenj pozivajo, da se občanke in občani pridružijo akciji in deratizacijo na lastne stroške izvedejo tudi v stanovanjskih blokih in zasebnih objektih, saj bo uspešna le, če bo sočasno opravljena na celotnem območju.

Deratizacija bo potekala prilagojeno in ob doslednem upoštevanju veljavnih ukrepov NIJZ, sledili bodo tudi priporočilom obeh občin. Za več informacij in vsa dodatna vprašanja so dosegljivi na e-poštnem naslovu Marjetice Koper kanalizacija@marjeticakoper.si ali telefonski številki 05 66 33 801 oziroma na e-poštnem naslovu izvajalca radit@siol.net ali na telefonski številki 068 138 831.

PR: MOK