Jestival okusov in umetnosti - sporočilo za javnostJESTIVAL, KJER SE NAJESTE KOBARIŠKIH ŠTRUKLJEV IN USTVARJALNOSTI
Jestival okusov in umetnosti Doline Soče 1. oktobra v Kobaridu
Živahno poletje v dolini Soče septembra predaja štafeto jesenskim festivalom pohodništva in kulinarike. V soboto, 1. oktobra, bo v Kobaridu zaživel deveti Jestival okusov in umetnosti. Letos festivalski dan, ki najbolj diši po kobariških štrukljih, napoveduje peterica restavracij in gostišč, ki vabijo na odlične jestivalske menije po pohodniških podvigih v Dolini Soče. Jestival se priklanja tradiciji domačih kuhinj, nonam, kot pravijo v Posočju babicam, ki so iz tipičnih sestavin vedno znale pričarati slastne jedi, lokalni ustvarjalnosti in trdoživi soški naravi, kjer se mešajo kulture in vetrovi od Alp do Mediterana. Tu se recepti šepetajo iz generacije v generacijo in pristanejo na stojnicah Jestivala. Prav zato ostaja kulinarična tradicija v dolini Soče tako živa! Nekoč pastirske jedi so danes postale kultne uspešnice te doline. Postrežejo jih skoraj v vsaki restavraciji, na turističnih kmetijah, v gorskih kočah in na festivalih.
Celoten program na www.jestival.si
Dežja se ne bojimo, zato bo Jestival izpeljan v vsakemu vremenu.#socavalley #ifeelsLOVEnia #mywayPR: TIC Bovec
Živahno poletje v dolini Soče septembra predaja štafeto jesenskim festivalom pohodništva in kulinarike. V soboto, 1. oktobra, bo v Kobaridu zaživel deveti Jestival okusov in umetnosti. Letos festivalski dan, ki najbolj diši po kobariških štrukljih, napoveduje peterica restavracij in gostišč, ki vabijo na odlične jestivalske menije po pohodniških podvigih v Dolini Soče. Jestival se priklanja tradiciji domačih kuhinj, nonam, kot pravijo v Posočju babicam, ki so iz tipičnih sestavin vedno znale pričarati slastne jedi, lokalni ustvarjalnosti in trdoživi soški naravi, kjer se mešajo kulture in vetrovi od Alp do Mediterana. Tu se recepti šepetajo iz generacije v generacijo in pristanejo na stojnicah Jestivala. Prav zato ostaja kulinarična tradicija v dolini Soče tako živa! Nekoč pastirske jedi so danes postale kultne uspešnice te doline. Postrežejo jih skoraj v vsaki restavraciji, na turističnih kmetijah, v gorskih kočah in na festivalih.
Celoten program na www.jestival.si
Dežja se ne bojimo, zato bo Jestival izpeljan v vsakemu vremenu.#socavalley #ifeelsLOVEnia #mywayPR: TIC Bovec