V Zavodu Celeia Celje so v prvih decembrskih dneh zadovoljni z obiskom Pravljičnega Celja. Novosti so požele zanimanje obiskovalcev iz Celja in tudi drugih slovenskih krajev. Na 20 dogodkih so našteli več kot 15.000 obiskovalcev.

V Zavodu Celeia Celje so v prvih decembrskih dneh zadovoljni z obiskom Pravljičnega Celja.  Novosti so požele zanimanje obiskovalcev iz Celja in tudi drugih slovenskih krajev. Na 20  dogodkih so našteli več kot 15.000 obiskovalcev. 


V Zavodu Celeia Celje so, skupaj z Mestno občino Celje in drugimi partnerji, program  Pravljičnega Celje začeli izvajati s prižigom lučk na predvečer prve adventne nedelje. V prvih  desetih dneh se je zvrstilo dvajset dogodkov na osmih različnih dogajališčih. »Veseli nas, da  smo že v prvih decembrskih dneh v Celje uspeli privabiti številne obiskovalce in da ti v staro  mestno jedro prihajajo ne le ob vikendih, ampak tudi med tednom. Dobro so se »prijele« vse  letošnje novosti. Prvi zimski srednjeveški dan je na Starem gradu Celje tako v svoji večerni kot  dnevni različici navdušil več sto obiskovalcev. V Piškotarni, sicer praznem lokalu na Gubčevi  ulici, vsak ponedeljek in petek diši po prazničnih piškotih, saj potekajo delavnice peke piškotov  z Ivano, veliko pozornosti je pritegnila delavnica peke medenjakov z znamenitimi Pergerji.  Razprodanih je kar nekaj dogodkov npr. predstava Pravljični gala balet in zimski brunch,« je  na kratko prve dni Pravljičnega Celja ocenila mag. Maja Voglar, direktorica Zavoda Celeia  Celje. Dodala je, da je bil dosedanji obisk dober, saj so na dogodkih našteli več kot 15.000  obiskovalcev. 

V prihodnjih dneh se v okviru programa Pravljično Celje 2023 obetajo novi vrhunci. Med  drugim bo na Krekovem trgu potekal zimski festival Okusi Celja s tremi kulinaričnimi chefi,  Markom Pavčnikom, Miranom Ojsterškom in Sebastjanom Grobelškom ter drugimi gostinci. V petek svoja vrata odpira Pravljična dežela, ob sredah in petkih je mogoče uživati v koncertu  na zvezdi, v soboto pa na oder na Glavni trg prihajajo Batista Cadillac. Tudi tretja adventna  nedelja bo v znamenju petja, tematskega vodstva po mestu in otroških animacijskih delavnic na  Severnem polu. Zamuditi ne gre tudi pop-up dogodka muzikal v izložbi, posebnih vodstev na  Starem gradu Celje v družbi viteza Parsifala ter predstavo na ledu Kraljestvo risanih junakov 2  v produkciji domačega Drsalnega kluba Celje. 

Prav vsak dan pa so od 10. do 19. ure odprte praznične hiške s ponudbo ročno izdelanih,  unikatnih daril. V eni od hišk deluje tudi Pop-Up TIC Celje. Po ocenah Maje Voglar je bila  odločitev, da turistično ponudbo Celja, celjskih muzejev, izdelke kolekcije Celje 1451 in vstopnice ponudijo tudi na lokaciji prazničnega sejma, več kot na mestu. S tem je vse našteto  še lažje in hitreje mogoče približati tako domačinom kot turistom, ki prihajajo na obisk v  Pravljično Celje.

VIR: Zavod za kulturne prireditve in turizem Celeia Celje, Robi Valenti in Gregor Katič