Najava dogodka in vabilo

V Celju bo zasedal Skupni odbor Slovenija - Štajerska

Celje, 8. januar 2024 - Ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon bo v sredo, 10. januarja 2024, v Celju skupaj z deželnim glavarjem avstrijske Zvezne dežele Štajerske Christopherjem Drexlerjem vodila zasedanje Skupnega odbora Slovenija - Štajerska. Za Slovenijo so dobrososedski in prijateljski odnosi z avstrijsko zvezno deželo Štajersko posebnega pomena, tako zaradi utrjevanja čezmejnih vezi, kot tudi zaradi vsestranske krepitve sodelovanja v skupnem prostoru.
V okviru skupnega odbora pristojni resorji slovenske in štajerske deželne vlade rešujejo vprašanja, ki zadevajo ljudi na obeh straneh meje, podpirajo in razvijajo projekte, ki so v skupnem interesu, ter izmenjujejo izkušnje in dobre prakse na različnih upravnih področjih. Sodelovanje je doslej potekalo na področjih javne uprave, prostorskega načrtovanja in okolja, varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami, izobraževanja, socialne in zdravstvene politike, kulture ter turizma in gospodarstva. Na plenarnem zasedanju se skupni odbor srečuje enkrat letno, delo po posameznih vsebinah pa poteka skozi vse leto.
Prvo zasedanje je potekalo leta 2014 v Gradcu na avstrijskem Štajerskem.

Medijski program:
11:00
Prihod deželnega glavarja avstrijske zvezne dežele Štajerske mag. Christopherja Drexlerja z delegacijo v Narodni dom, kjer ga sprejme ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon, oba sprejme župan Mestne občine Celje Matija Kovač. (FOTOTERMIN)
Kraj: Narodni dom, Trg celjskih knezov 9, Celje
11.00-11.25
Dvostransko srečanje ministrice za zunanje in evropske zadeve Tanje Fajon in deželnega glavarja avstrijske zvezne dežele Štajerske, mag. Christopherja Drexlerja. (FOTOTERMIN)
Kraj: Županova pisarna, Mestna občina, Trg celjskih knezov 9, Celje
11.30-12.30
Plenarno zasedanje Skupnega odbora Slovenija - Štajerska. (FOTOTERMIN na začetku)
Kraj: Velika dvorana, Narodni dom
12.30-12.45
Skupna novinarska konferenca ministrice za zunanje in evropske zadeve Tanje Fajon in deželnega glavarja avstrijske zvezne dežele Štajerske mag. Christopherja Drexlerja
Kraj: Zgornja stranska dvorana, Narodni dom, Trg celjskih knezov 9, Celje
OBVEZNA PRIJAVA ZA MEDIJE:
Za medijsko spremljanje dogodka je obvezna prijava na pr.mzz@gov.si do torka, 9. januarja 2024, do 15. ure.
Kontakt: Maja Mastnak 070 434 796

Služba za odnose z javnostmi in promocijo

Celje, 8. januar 2024

VIR: MOC