Pri Mladinski knjigi je v zbirki Premiki izšla knjiga Voditelji Slovenije sociologa, pisatelja in politika dr. Dimitrija Rupla. Državniki, o katerih piše – Jože Pučnik, Milan Kučan, Janez Drnovšek in Janez Janša – so po njegovem mnenju vsak po svoje, vendar odločilno prispevali k ustanovitvi slovenske narodne države.

Spoštovani!
 
Pri Mladinski knjigi je v zbirki Premiki izšla knjiga Voditelji Slovenije sociologa, pisatelja in politika dr. Dimitrija Rupla. Državniki, o katerih piše – Jože Pučnik, Milan Kučan, Janez Drnovšek in Janez Janša – so po njegovem mnenju vsak po svoje, vendar odločilno prispevali k ustanovitvi slovenske narodne države. Dimitrij Rupel vse štiri voditelje pozna od blizu, njegova pričevanja o njihovih ravnanjih, različnih profilih, strategijah, motivih in programih v prelomnih trenutkih so zato analitična in hkrati osebna. V knjigo sta vključena tudi intervjuja z voditeljema Milanom Kučanom in Janezom Janšo. Pričakujemo, da bosta z nami tudi na tiskovni konferenci.
 
Vljudno vas vabimo na predstavitev knjige, ki bo v četrtek, 14. marca 2024, ob 11. uri v knjigarni Konzorcij v Ljubljani.
 
Z avtorjem se bo pogovarjala urednica knjige Nela Malečkar.
 
Veselimo se srečanja z vami.
 

VIR: MKZ