Televizorji so danes postali že prave multimedijske naprave.

Foto: Xiaomi.com


Še vedno jih seveda uporabljamo za ogled različnih programov, na katerih se predvajajo filmi, serije in športni dogodki, poleg tega pa v marsikateri dnevni sobi “vrtijo” tudi videoigre in različne aplikacije. Vedno več televizorjev je namreč pametnih in podobno kot telefoni ponujajo platforme z aplikacijami, ki še dodatno popestrijo izkušnjo gledanja.

Pri podjetju Xiaomi pa so tokrat prišli na račun napredni ljubitelji računalniških iger. Ta je namreč zanje pripravilo posebne televizorje s prodajno oznako Redmi XT 4K, ki so brez težav kos tudi najzahtevnejšim nalogam. Novinci namreč temeljijo na osnovi tehnologije napredne tehnologije, ki poskrbi, da je prikaz slik kakovostnejši na račun bogatejših barvnih odtenkov. Ločljivost novih televizorjev pa seveda znaša 4K Ultra HD. Vsi televizorji Redmi XT 4K imajo odzivni čas 4 milisekunde in frekvenco osveževanja 120 hercev. Zato ne preseneča, da so primerni tudi za igranje najzahtevnejših iger. Ker razmerje med zaslonom in robovi je 97,9 odstotkov, ne preseneča, da izgledajo nadvse futuristični.

Xiaomi je za ljubitelje igre pripravil tri modele televizorjev Redmi XT 4K, in sicer z diagonalami 55-palcev (139,7-centimetrov), 65-palcev (165,1-centimetrov) in 75-palcev (190,5-centimetrov). Novinci so trenutno naprodaj le na kitajskem trgu. Za vstopni model je treba odšteti preračunanih 460 evrov, za model s 65-palčno diagonalo preračunanih 600 evrov, za najzmogljivejši model pa preračunanih 735 evrov. Vrhunske televizorje modele televizorjev Xiaomi Redmi XT 4K bo seveda kmalu mogoče kupiti še drugod po svetu, vključno z evropskim trgom.