Telekom Slovenije in Samsung sta v podporo aktivnostim za ozaveščanje o raku dojk Darji Molan, koordinatorici projektov in programov pri Združenju Europa Donna Slovenija, predala donacijo v višini 10.000 evrov.

Ljubljana, 26. oktober - Telekom Slovenije in Samsung sta v podporo aktivnostim za ozaveščanje o raku dojk Darji Molan, koordinatorici projektov in programov pri Združenju Europa Donna Slovenija, predala donacijo v višini 10.000 evrov. V imenu Samsunga je donacijo predstavnici združenja predal vodja programa mobilne telefonije za Slovenijo Bernard Purkart, v imenu Telekoma Slovenije pa Katja Šajnovič, direktorica Razvoja poslovanja, in Manica Šegš, ki je letošnja ambasadorka aktivnosti v rožnatem oktobru in ki ima tudi sama izkušnjo z rakom dojk.

Telekom Slovenije in Samsung Združenje Europa Donna, ki se osredotoča na ozaveščanje o raku dojk in rodil ter zagotavljanju podpore bolnicam in njihovim svojcem ob postavljeni diagnozi, podpirata že 16 let.

"Veseli smo dolgoletne podpore Telekoma Slovenije in Samsunga; v rožnatem oktobru že tradicionalno s skupnimi sporočili ozaveščamo o raku dojk. Vsaka ženska lahko sama z zdravim življenjskim slogom zmanjša tveganje za nastanek raka, z rednim mesečnim samopregledovanjem in odzivanjem na presejalne programe pa poskrbi za preventivo in zgodnje odkrivanje bolezni, saj je rak dojk dobro ozdravljiv, če je odkrit dovolj zgodaj. Iskreno se zahvaljujemo za donirana sredstva, s katerimi bomo razvijali in nadgrajevali svoje programe za podporo bolnicam in njihovim svojcem. Skrb za zdravje naj ostane na prvem mestu skozi vse leto, tudi s pomočjo aplikacije Breast test, ki uporabnice vsak mesec opozarja na samopregled," je ob prejemu donacije poudarila Darja Molan iz Združenja Europa Donna Slovenija.

"Samsung že vrsto let ponosno podpira Združenje Europa Donna Slovenija pri njenem plemenitem poslanstvu. Verjamemo v moč ozaveščanja in v veselje nam je, da lahko prispevamo k temu pomembnemu delu. Skupaj si prizadevamo za prihodnost, v kateri rak dojk ne bo več ogrožal tako velikega števila žensk kot ga danes," pravi Bernard Purkart.

Katja Šajnovič pa je ob predaji donacije poudarila, da "je rak dojk zahtevna bolezen, ki je na srečo dobro ozdravljiv, če je odkrit dovolj zgodaj. Zato je izrednega pomena, da o bolezni na glas govorimo, saj s tem povečujemo ozaveščenost in zavedanje, da pri tem nihče ni sam. Zato iskrena hvala Manici, naši sodelavki in letošnji ambasadorki aktivnosti, ki so potekale v rožnatem oktobru, da se je izpostavila in o svoji izkušnji odprto spregovorila."

V letošnjem oktobru sta po posebni ceni na voljo mobitela, in sicer Samsung Galaxy A04s (od 84 evrov) in Samsung Galaxy A54 5G 128 GB (od 330 evrov).
Telekom Slovenije in Samsung priporočata uporabo prenovljene mobilne aplikacije Breast test, ki ženske spodbuja k rednemu samopregledovanju dojk in telesni aktivnosti. V aplikacijo je dodanih dvanajst priporočil za ukrepanje proti raku, dodana je tudi možnost ročnega vnosa datuma samopregleda. Aplikacija je brezplačno na voljo v trgovinah Google Play in App Store.

Združenje Europa Donna - Slovensko združenje za boj proti raku dojk je neprofitna organizacija. Združuje skoraj 3.600 članov, vključno z zdravimi ženskami, bolnicami, posamezniki in strokovnimi institucijami. Že od leta 1997 se osredotoča na celostno obravnavo bolnic z rakom dojk in rakom rodil, učinkovito zdravljenje, rehabilitacijo, psihosocialno podporo bolnicam in njihovim svojcem ter ozaveščanje o pomenu zdravega načina življenja in zgodnjega odkrivanja raka.

VIR: Telekom Slovenije