Svetovna tehnološka znamka HONOR namenja veliko pozornosti varni uporabi pametnih telefonov, predvsem ko gre za zdravje in zaščito oči

[Ljubljana, 18. maj 2023] Svetovna tehnološka znamka HONOR namenja veliko pozornosti varni uporabi pametnih telefonov, predvsem ko gre za zdravje in zaščito oči. Tako je nedavno predstavljeni telefon HONOR Magic5 Pro postal prvi pametni telefon s certifikatom TÜV Rheinland Circadian Friendly, ki podpira možnost Circadian Night Display.

Gre za funkcijo, ki ne moti spanja, saj uravnava modro svetlobo in na naraven način nežno spreminja nočno barvno temperaturo. Glede na laboratorijske teste podjetja HONOR lahko ta funkcija poveča izločanje melatonina za do 20 odstotkov v treh urah, kar uporabnikom pomaga do boljšega spanca.

Kot blagovna znamka, ki je izjemno predana razvoju inovacij, namenjenih zaščiti oči uporabnikov, je HONOR svoje raziskave začel leta 2016. Da bi razvili optimalno tehnologijo zatemnitve zaslona je v eni od študij bilo zbranih več kot 10 tisoč podatkov uporabnikov. Na podlagi pridobljenih rezultatov je HONOR razvil funkcijo dinamičnega zatemnitve zaslona, ​​ki je bila potrjena s testi za učinkovito zmanjšanje utrujenosti oči za 18 odstotkov po 45 minutah uporabe.

Nadzor nad našo izpostavljenostjo modri svetlobi je vedno bolj pomemben tako za spanje kot splošno zdravje, zlasti ker se čas, ki ga ob koncu dneva preživimo na zaslonih, povečuje. Iz tega razloga je spreminjanje zaslonov za zmanjšanje motenj ključnega pomena, HONOR-jev razvoj funkcij dinamične zatemnitve in Circadian Night Display pa pomemben korak pri doseganju tega cilja, je opozoril dr. Glen Jeffery, profesor nevroznanosti na Inštitutu za oftalmologijo, Faculty of Brain Science na UCL.

HONOR Magic5 Pro je pri nas na voljo v črni in travniško zeleni barvi. Po ceni 1199 evrov ga ponujajo operaterji Telekom Slovenije, A1 in Telemach. Ob nakupu telefona prejmete pametno uro HONOR Watch GS 3. 

Ponudba velja do razprodaje zalog.

###

O podjetju HONOR 
HONOR je vodilni svetovni ponudnik pametnih naprav. Njegov namen je postati globlna ikonična tehnološka blagovna znamka ter s svojimi zmogljivimi izdelki in storitvami ustvariti nov inteligentni svet za vsakogar. Z neomajno osredotočenostjo na raziskave in razvoj si prizadeva za razvoj tehnologije, ki ljudem po vsem svetu omogoča, da gredo dlje ter daje svobodo, da dosežejo in naredijo več. HONOR ponuja vrsto visokokakovostnih pametnih telefonov, tabličnih računalnikov, prenosnih računalnikov in nosljivih naprav, ki ustrezajo vsakemu proračunu ter s svojo ponudbo inovativnih, vrhunskih in zanesljivih izdelkov ljudem omogoča, da postanejo boljša različica samih sebe.

Za več informacij obiščite spletno stran HONOR na naslovu www.hihonor.com/si/ ali pišite na newsroom@hihonor.com.


VIR: Futura DDB