vabljeni k branju našega tedenskega novičnika, v katerem povzemamo aktualno dogajanje na Beletrini.

Drage bralke, dragi bralci,
vabljeni k branju našega tedenskega novičnika, v katerem povzemamo aktualno dogajanje na Beletrini.

Knjiga tedna
Leta 2023 obeležujemo vseslovensko Tavčarjevo leto, saj mineva 100 let od smrti tega velikega slovenskega klasika. Ob tej priložnosti smo izdali biografijo o njem z naslovom Ivan Tavčar – Na valovih življenja, ki jo je napisala literarna zgodovinarka Urška Perenič, redna profesorica za slovensko književnost na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani in višja znanstvena sodelavka na Inštitutu za kulturno zgodovino ZRC SAZU. Prijazno vabljeni k branju!

Beletrina v živo
Oglejte si novo epizodo Beletrine v živo, v kateri smo se tokrat prvič posvetili IV. letniku Klasične Beletrine. Za začetek vam predstavljamo roman Pieter Bruegel: tako sem vas zaslutil iz vaših del Felixa Timmermansa. Pogovarjali sta se prevajalka dela Mateja Seliškar Kenda in voditeljica Blažka Müller.


AirBeletrina X Beletrina Digital
Obiščite portal AirBeletrina in preberite intervju  s prepoznavnim slikarjem Silvestrom Plotajsem Sicoem, ki je v sredini osemdesetih let prejšnjega stoletja, v času »diktature« visokega modernizma, v svojih slikah po punkovsko »nažigal« barve, figuro in reference na popularno kulturo. Za Beletrino Digital, ki jo tam gostimo, ga je pripravila Maša Ogrizek. Ta o slikarju pravi, da je samozavesten tip v allstarkah, rdečih kavbojkah in pisanih srajcah in da njegove slike vibrirajo drugače. Prijazno vabljeni k branju!

Srečno 2024!
Drage Beletrinine prijateljice in prijatelji, za nami je pestro leto, polno idej, projektov in izzivov, ki so se tudi z vašo podporo razvili v uspešne zgodbe. Hvala vam, da nas berete in podpirate. Srečno 2024 med knjigami za vse čase!


VIR: Beletrina