Renault novo poglavje svoje zgodbe piše z inovativno študijo, ki je glasniška in hkrati vizionarska. S svojo zunanjščino napoveduje prihodnji povsem električno gnani družinski avtomobil znamke Renault.


Znotraj in po tehnološki plati vabi k potovanju v novo obdobje, v prihodnost, ko bodo tehnologije in inovacije v službi bolj trajnostnega sveta, prijaznega do okolja.

Scénic Vision začrtuje novo smer bolj trajnostne, varne in vključujoče mobilnosti. Je vizionarska in raziskovalna, je konkreten primer uporabe najnaprednejših tehnologij prihodnosti na področju razogljičenja in uteleša tri stebre strategije trajnostnega razvoja Skupine Renault: okolje, varnost in vključevalnost.
Z eko-zasnovo in inovacijami na področju krožnega gospodarstva, uporabo več kot 70 odstotkov recikliranih snovi, od tega več v zaprtem krogu, in zmožnostjo recikliranja 95 odstotkov, neposredno prispeva k ohranjanju virov.

Hibriden električen in vodikov pogonski sklop terja krajše postanke za polnjenje z energijo, ob tem pa zmanjšuje ogljični odtis, vključno z odtisom akumulatorja. Renault Scénic Vision ne povzroča izpusta ne med proizvodnjo in ne med vožnjo, njegov ogljični odtis pa je za 75 odstotkov manjši kot ogljični odtis akumulatorskega električnega avtomobila.

Vgrajene tehnologije zagotavljajo večjo varnost za voznika in potnike, saj za do 70 odstotkov zmanjšujejo število nesreč. Ta študija s svojo zasnovo kaže tudi namero vseh ekip, da ustvarijo edinstven avtomobil, dostopen vsem in primeren za vsakogar.

PR: Renault