Občinska slovesnost ob dnevu državnosti pri Lipi samostojnosti v Radovljici bo v petek, 23. junija, ob 18. uri. V kulturnem sporedu v režiji Anžeta Habjana bodo nastopili Pihalni orkester Lesce, člani Kulturnega društva Kropa in Plesno društvo BPS Radovljica.

Občinska slovesnost ob dnevu državnosti pri Lipi samostojnosti v Radovljici bo v petek, 23. junija, ob 18. uri. V kulturnem sporedu v režiji Anžeta Habjana bodo nastopili Pihalni orkester Lesce, člani Kulturnega društva Kropa in Plesno društvo BPS Radovljica. Že pred tem, ob 16. uri, bo na tem mestu start otroških tekov na 500 in 1500 metrov, ob 18.30 pa še start že 11. Radol'ške 10ke.

Krožna trasa teka bo speljana po središču mesta s startom in ciljem pri Lipi samostojnosti. Odsek Gorenjske ceste od lipe do Linhartovega trga bo zato zaprt za promet od 15.30 do 20.30. Organizatorji stanovalce in obiskovalce prosijo za razumevanje.

Tek organizira Športna zveza Radovljica, Bled, Bohinj, Gorje s Klemenom Dolencem v sodelovanju z Občino Radovljica in Prostovoljnim gasilskim društvom Radovljica.

Razpis Radolške 10'ke, ki je vključena tudi v serijo Gorenjska, moj planet, je objavljen na spletni strani športne zveze na tej povezavi.

VIR: Občina Radovljica