Na 19. seji Občinskega sveta Občine Grosuplje, ki je potekala v sredo, 5. oktobra 2022, so občinske svetnice in svetniki soglasno sprejeli Odlok o dodeljevanju denarnih sredstev Občine Grosuplje

Sprejet Odlok o dodeljevanju denarnih sredstev Občine Grosuplje za tisk in vezavo diplomskih nalog,


Na 19. seji Občinskega sveta Občine Grosuplje, ki je potekala v sredo, 5. oktobra 2022, so občinske svetnice in svetniki soglasno sprejeli Odlok o dodeljevanju denarnih sredstev Občine Grosuplje za tisk in vezavo diplomskih nalog, magistrskih nalog in doktorskih disertacij.

Občina Grosuplje želi s tem odlokom pomagati študentom, ki zaključujejo svoj študij, pri (so)financiranju njihovih zaključnih del, z vseh področij, z namenom izogiba stroškov tiska in vezave.

Skupni znesek sofinanciranja tiska in vezave za diplomsko nalogo znaša do 100 EUR, za magistrsko nalogo do 120 EUR in za doktorsko disertacijo do 140 EUR.

Mestna knjižnica Grosuplje bo v svoji domoznanski zbirki hranila zaključne naloge naših študentov, ki bodo v skladu z določili tega odloka predali 1 izvod naloge v trdi vezavi knjižnici v trajno last.

Vlagatelj bo pravico do sofinanciranja tiska in vezave lahko uveljavljal z e-vlogo, ki bo dostopna na spletni strani Občine Grosuplje, in sicer v roku 6. mesecev od zagovora.

Namen (so)financiranja tiska in vezave je tudi spodbuda za njihovo nadaljnje uspešno študijsko, družbeno oziroma raziskovalno delo.

Za morebitna dodatna vprašanja o pogojih in vsebini odloka se lahko zainteresirani obrnete na Klavdijo Mehle, mag. upr. ved (01-7888-788 ali klavdija.mehle@grosuplje.si).

Klavdija Mehle

PR: Občina Grosuplje