Zaposleni na prodajnem mestu Čatež ob Savi so se skupaj z drugimi prodajnimi mesti odločili donacijo Naša energija povezuje, ki jo podjetje Petrol podarja že vrsto let, tudi letos nameniti Društvu za cerebralno paralizo Sonček Posavje za izvajanje hipoterapije in izvedbo terapevtskih kolonij na Pašmanu in v Bušeči vasi.

Zaposleni na prodajnem mestu Čatež ob Savi so se skupaj z drugimi prodajnimi mesti odločili donacijo Naša energija povezuje, ki jo podjetje Petrol podarja že vrsto let, tudi letos nameniti  Društvu za cerebralno paralizo Sonček Posavje za izvajanje hipoterapije in izvedbo terapevtskih kolonij na Pašmanu in v Bušeči vasi.

Z donacijo so sodelovala prodajna mesta Čatež, Obrežje, Brežice, Brežice rondo, Dobova, Bizeljsko, Krško I., Krško II in Brestanica. Izkoristili so ugoden čas za donacijo, ravno ob prešernem vzdušju članov društva ter jim tako še dodatno polepšali dan ter jim z donacijo 2200 evrov omogočila terapije in nekoliko boljše počutje.

Društvo za cerebralno paralizo "Sonček" Posavje združuje osebe s cerebralno paralizo in drugimi motnjami v razvoju, njihove starše oz. skrbnike ter strokovne sodelavce in podporne člane iz občin Krško, Brežice, Sevnica in Kostanjevica na Krki. Terapije so zanje zelo pomembne za vzdrževanje stanja, za izboljšanje tega in podporo za zmožnost dela v domačem okolju.

Vodja prodajnega mesta Čatež David Kržan je ob donaciji društvu poudaril: »Težko je videti tako drugačne otroke in ne predstavljam si, da jim ne bi pomagali. So del nas in naše družbe, zaslužijo si kakovostno življenje.« Ob tem pa je predsednica, Društva Sonček Nataša Salomon dopolnila: »Brez donacij društvo ne bi moglo izvajati tako kakovostnega kot nadstandardnega programa. Hvala vam.«

Društvo Sonček Posavje je nevladna, neprofitna invalidska organizacija, ki deluje na območju Posavja. Skozi celo leto izvajajo veliko programov kot so, aktivno preživljanje prostega časa, počitniško varstvo, letni program, hipoterapijo oziroma terapevtsko jezdenje, hallwick terapijo, zdravstveno terapevtsko kolonijo, therasuit terapije, delavno terapijo, refleksoterapijo, nevrofizioterapijo, lokostrelstvo, bowlling, supanje in čolnarjenje prilagojeno invalidom, smučanje s prilagojenimi smučmi za invalide, ustvarjalne, plesne, glasbene, kulinarične … delavnice, potapljanje s prilagojeno opremo, pohodništvo za invalide … V programe vložijo veliko svojega prostega časa za boljše in kakovostnejše življenje oseb s posebnimi potrebami.  

VIR: Petrol