Župan Samo Turel je sprejel predstavnike društev kroničnih bolnikov z željo, da se bolje spoznajo in da mu predstavijo izzive, s katerimi se soočajo. Sprejema so se udeležili predstavniki naslednjih društev.

15. marec 2023
VIR

Mestna občina Nova Gorica
Župan Samo Turel je sprejel predstavnike društev kroničnih bolnikov z željo, da se bolje spoznajo in da mu predstavijo izzive, s katerimi se soočajo.
Sprejema so se udeležili predstavniki naslednjih društev. Društvo GO Spominčica, Medobčinsko društvo diabetikov Goriške, Društvo tiroidnih bolnikov Primorske – Svetilnik, Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije Podružnica za severno Primorsko, Goriško društvo za osteoporozo Nova Gorica, Društvo za zdravo življenje Nova Gorica, Društvo ledvičnih bolnikov Severnoprimorske regije, Združenje multiple skleroze Slovenije, Društvo Ko-Rak.si; Šola zdravja, Društvo za fibromialgijo (Skupina za samopomoč Soča – Goriška), Društvo revmatikov Slovenije Goriška podružnica, Društvo medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Nova Gorica in Zveza klubov zdravljenih alkoholikov Slovenije.

Izpostavili so težave, s katerimi se srečujejo. Še posebej je pereče vprašanje pridobivanja sredstev in prostorov, v katerih bi se člani društev zbirali in organizirali dejavnosti. Župan jim je prisluhnil in za prihodnje napovedal dvoletne razpise mestne občine, s katerimi bi lažje načrtovali delo in aktivnosti. Obenem se jim je zahvalil za dragoceno delo, ki ga opravljajo prostovoljno.


VIR: MONG