Športne sile občin Divača, Hrpelje-Kozina, Komen in Sežana, številni športni navdušenci, podporniki športnih dejavnosti in vsi tisti, ki so kakor koli povezani s športom na območju Krasa in Brkinov, vsako leto s posebnim dogodkom počastijo šport v eni izmed štirih občin.

Športne sile občin Divača, Hrpelje-Kozina, Komen in Sežana, številni športni navdušenci, podporniki športnih dejavnosti in vsi tisti, ki so kakor koli povezani s športom na območju Krasa in Brkinov, vsako leto s posebnim dogodkom počastijo šport v eni izmed štirih občin. Namen tradicionalne prireditve je nagraditi najboljše na področju športa v preteklem letu, hkrati pa se zahvaliti vsem športnim delavcem za trud in energijo, ki jo vlagajo v šport.
Letos so bila priznanja za dosežke in športne uspehe v letu 2022 podeljena v sredo, 22. februarja, v nabito polni dvorani Kosovelovega doma Sežana. Ob pozitivni energiji, ki jo je bilo čutiti na vsakem koraku, se je na odru tokrat zvrstilo 35 nagrajencev v enajstih različnih kategorijah.
Čeprav je tudi preteklo leto zaznamovala epidemija so se ob upoštevanju vseh ukrepov zvrstila skoraj vsa športna tekmovanja, prav tako pa so skoraj nemoteno potekali tudi vsi trenažni procesi. Odlični športniki iz celotnega kraško-brkinskega območja so na številnih tekmovanjih dosegali bleščeče rezultate, letošnji nagrajenci pa so:
NAJ ŠPORTNICA KRASA IN BRKINOV: Veronika Žvanut
 
NAJ ŠPORTNIK KRASA IN BRKINOV: Marko Švara
 
NAJ ŠPORTNI KLUB KRASA IN BRKINOV: NK Tabor Sežana
 
NAJPERSPEKTIVNEJŠA MLADA ŠPORTNICA: Lina Funa
 
ČASTNA LISTINA ZA ŽIVLJENJSKO DELO: Marijan Suša
 
PLAKETE ZA NAJBOLJŠE ŠPORTNE DOSEŽKE: Martin Zdauc, Gašper Povh, Jože Čeper in Jan Luxa
 
PRIZNANJE ZA ŠPORTNE DOSEŽKE MLADIH: Mladinska ekipa U-19 NK Tabor Sežana, Tim Mahne Vatovec, Nik Trobec, Mladinski pogon KK Sežana, Angelina Spera, Črt Pfeifer, Živa Pfeifer, Tija Kocjan, Ekipa starejših deklic A Jadran Bluemarin, Pija Miklavec, Žana Gomizelj, Leja Kavčič, Hip Hop produkcija Be Funky in Tadej Maver Guštin
 
PRIZNANJE ŠPORTNIK KRASA IN BRKINOV: Karate klubu Samurai Sežana, Teja Gulič, Moška članska ekipa Agrochem Hrasta Kobjeglava in Simon Strnad
 
JUBILEJNA BRONASTA PLAKETA: Andrej Prunk in Niko Zadnik
 
JUBILEJNA SREBRNA PLAKETA: ŠD Kraški tekači in ŠRD Vrhpolje
 
JUBILEJNA ZLATA PLAKETA: Mirjam Frankovič Franetič, Dejan Stančič, NK Komen in BK Hrast Kobjeglava – Tupelče
 
Občina Sežana vsem prejemnikom priznanj iskreno čestita in jim tudi v bodoče želi še obilo športnih uspehov.

VIR: Občina Sežana