Spoštovani, v prilogi posredujemo grafični prikaz stanja covid bolnikov UKC Maribor za obdobje 15. 5. 2022 – 17. 7. 2022.

Spoštovani,
 
v prilogi posredujemo grafični prikaz stanja covid bolnikov UKC Maribor za obdobje 15. 5. 2022 – 17. 7. 2022. Število vseh hospitaliziranih covid bolnikov znaša 80 – od tega je na intenzivnem zdravljenju 10 pacientov, na akutnem oddelku pa 32 pacientov (in 33 pacientov v rdeči coni, 3 pacienti na pediatriji in 2 pacienta v porodnišnici). Povprečna starost pacientov na akutnem covid oddelku znaša 82,9 leti, na covid intenzivnem oddelku pa 75,9 let.
 
Navodila za paciente in spremljevalce (POPRAVEK):
Uporaba zaščitne maske je v UKC Maribor obvezna za vse. Naročene paciente s povišano temperaturo in/ali znaki okužb dihal prosimo, da v prostore UKC Maribor ne vstopajo, temveč prej pokličejo v ambulanto/dejavnost, kjer so naročeni in upoštevajo njihova navodila. Ta navodila za paciente Urgentnega centra ne veljajo. Pacienti se testirajo na SARS CoV 2 pred sprejemom v bolnišnico in periodično med hospitalizacijo.
Zaradi trenutne situacije glede poteka epidemije virusa SARS-CoV-2 obiski v UKC Maribor do nadaljnjega niso dovoljeni. Obiski se izjemoma dovolijo po predhodnem dogovoru s predstojnikom oddelka.
 
Lep pozdrav.
 
PR:
Center za odnose z javnostmi in marketing
 
Univerzitetni klinični center Maribor