napovednik dogodkov muzeja MAO


JAVNO POVABILO Spletni katalog linije priložnostnih daril MADE IN SLOVENIARok za prijave: 5. maj 2024

Center za kreativnost/MAO objavlja javno povabilo k oddaji predlogov nabora za spletni katalog linije priložnostnih daril pod okriljem
znamke MADE IN SLOVENIA
v selekciji Centra za kreativnost.

Povabilo je namenjeno oblikovalcem, ustvarjalcem in avtorjem z različnih področij, umetnikom, rokodelcem, obrtnikom, organizacijam, podjetjem, proizvajalcem ali kolektivom.

Cilj javnega povabila sta identifikacija in strokoven izbor izdelkov slovenskih ustvarjalcev, oblikovalcev, avtorjev, organizacij ali podjetij, ki bodo tvorili spletni katalog linije priložnostnih daril in bodo odražali vizualno in oblikovno odličnost, bogato kulturno, gospodarsko, okoljsko, tehnološko ali družbeno identiteto in dediščino Republike Slovenije znamk I Feel Slovenia in MADE IN SLOVENIA.

Center za kreativnost bo izbor predstavil v posebnem spletnem katalogu linije priložnostnih daril pod okriljem blagovne znamke MADE IN SLOVENIA. Izbrani projekti bodo javnosti predstavljeni predvidoma v drugi polovici leta 2024.

Prispele predloge bo ocenila komisija v sestavi Barbara Predan, Akademija za likovno umetnost in oblikovanje, Emil Kozole, studio Ljudje, Maja Vardjan, Muzej za arhitekturo in oblikovanje, Barbara Jaki, Narodna galerija, Ksenija Benedetti, nekdanja vodja Protokola Republike Slovenije, Maja Bahar, Narodni muzej Slovenije in Yasmin Martin Vodopivec, Mednarodni grafični likovni center.

Javni poziv >>
Prijava >>Gradivo za medije

ODPRTI POZIV Kreativni inkubator se vrača s personaliziranimi mentorji in finančnimi spodbudami!Rok za prijave: 9. maj 2024

V Centru za kreativnost ponovno začenjamo novo personalizirano edicijo programa Kreativni inkubator. Večmesečni izobraževalno-mentorski program je namenjen kreativnim podjetjem, organizacijam in posameznikom s podjetniško idejo, produktom ali storitvijo, ki želijo strokovno podporo pri preoblikovanju idej v uspešne poslovne zgodbe.

Izbrani ustvarjalci bodo vključeni v celovit, strukturiran program delavnic, predavanj, mentorstev, personaliziranih strokovnih svetovanj, mreženj in predstavitev pred investitorji.

Izvedba v letu 2024 prinaša novost v obliki personaliziranih mentorstev in finančne spodbude za pet izbranih ustvarjalcev. Ustvarjalci, ki jih bo izbrala strokovna komisija, bodo glede na dosežen napredek v programu prejeli finančno spodbudo za produkcijo v vrednosti 10.000 €, 5.000 €, 3.000 € in 1.000 €. Paket za uporabo laboratorijev Centra Rog celoletnik v vrednosti 390 € bo prejel projekt z najboljšo predstavitvijo po izboru udeležencev programa.

Ustvarjalce, ki bodo vključeni v program bo izbrala strokovna komisija v sestavi Rok Kuhar, Akademija za likovno umetnost in oblikovanje, Peter Ličen, Lushna d.o.o., Aleš Pustovrh, Ekonomska fakulteta, Niko Slavnič, investitor in podjetnik in Meta Štular, Center Rog.

Več >>
Brošura s programom >>Gradivo za medijeIzjave udeležencev:
»Kreativni inkubator je ponudil odličen vpogled v svet podjetništva, kako deluje sodobno poslovanje in kako je treba ravnati, da hitreje dosežemo zastavljene cilje. Prekaljeni mentorji so res podrobno in transparentno predstavili svoje izkušnje in nam z ustaljenimi metodologijami pomagali razviti naše lastne ideje za realizacijo projektov.«Rok Oblak, Salto Dionys

»Močno priporočam! Kot udeleženka prvega Kreativnega inkubatorja lahko povem, da je program res vrhunski, izbrani top mentorji pa so nas mehko vodili iz cone kreativnega udobja v podjetniško miselnost« Darja Malešič, Flowe

VIR: MAO