KULTURNI TEDEN S ŠOUP 2023

KULTURNI TEDEN S ŠOUP 2023
Od 17. aprila do 23. aprila 2023 Študentska organizacija Univerze na Primorskem organizira projekt Kulturni teden s ŠOUP. S projektom želimo omogočiti odkrivanje zanimivih kotičkov polnih umetnin, zgodb, zgodovine in kulture ter jih z brezplačnim vstopom narediti dostopne mladim. Naj bo ta teden prispevek k povečanju kulturnega udejstovanja mladih in spodbuda, da se boste mladi z veseljem in zanimanjem odločali za obisk kulturnih ustanov. Kultura je pomembna za vse in prav od nas mladih je odvisna kultura v prihodnosti.

K sodelovanju smo povabili mnoge galerije in muzeje na Obali, ki so študentom v tem tednu omogočili PROST VSTOP.


  • Vse dni v tednu od 17. do 23. aprila, bodo prost vstop študentom omogočili Muzej školjk, Mestna galerija Piran, Galerija Hermana Pečariča in Galerija Meduza.


  • 17. aprila bo prost vstop za študente omogočil MUZEJ SOLINARSTVA SEČOVLJE


  • 18. aprila bo možen prost vstop na PIRANSKO OBZIDJE IN POMORSKI MUZEJ PIRAN


  • od torka do nedelje pa svoja vrata za študente odpira POKRAJINSKI MUZEJ.

K obisku naštetih kulturnih ustanov so vabljeni vsi študenti, ob vstopu pa morajo pokazati veljavno študentsko izkaznico. 


SPOMLADANSKA ŠTUDENTSKA KRVODAJALSKA AKCIJA ˝ČASTIM ½ LITRA!˝ NA PRIMORSKEM

Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP) in PreProstoVoljni v okviru vseslovenske študentske krvodajalske akcije pod sloganom »Častim 1/2 litra!« vabi na krvodajalsko akcijo na Primorskem. 

Akcija bo potekala v torek, 18. aprila, četrtek, 20. aprila in petek, 21. aprila 2023 od 7.30 do 11.00 v Centru za transfuzijsko dejavnost Izola.

Za udeležbo se je potrebno preko telefona predhodno naročiti na odvzem krvi. Naročanje na odvzem: (05) 660 62 39

V Sloveniji potrebujemo, da zadostimo potrebam zdravstva po krvi, vsak delovni dan od 350 do 400 krvodajalcev. Kri zdravega človeka je nenadomestljivo zdravilo in izredno dragoceno darilo. Ker ima darovana kri rok trajanja in ker se potrebe zdravstva po darovani krvi hitro spreminjajo, želi ŠOUP v bazo krvodajalcev povabiti čim več študentov in med mladimi odraslimi spodbuditi zavedanje o nujnosti pomoči sočloveku. Vsaka četrta oseba bo enkrat v življenju potrebovala darovano kri – to je lahko kdorkoli med nami.


ŠTUDENTSKA ŠAGRA

HEJ, KONČNO JE ČAS ZA ENO HUDO ŠAGRO! V torek, 18. aprila ŠOUP pripravlja žur s prav posebnim glasbenim  programom na ŠTUDENTSKI ŠAGRI v Koprski Bellaviti. Tokratna zabava bo minila v znamenju slovenskih hitov. 

KJE? Bellavita Koper

KDAJ? torek, 18. april 2023 od 21. ure dalje

VSTOPNINA? Le 5€!

Za vse študente smo pripravili tudi WELCOME DRINK! 

Se vidimo!


VIR: ŠOUP