Včeraj zvečer so na SOF-u podelili nagrade, mi pa smo se pogovarjali s Petro Krulc, predsednico letošnje žirije, ki pravi, da pogreša ambicije in pogum, tako na strani znamk kot tudi na strani njihovih kreativnih partnerjev.

Včeraj zvečer so na SOF-u podelili nagrade, mi pa smo se pogovarjali s Petro Krulc, predsednico letošnje žirije, ki pravi, da pogreša ambicije in pogum, tako na strani znamk kot tudi na strani njihovih kreativnih partnerjev.

Po mnenju Petre Krulc, ustanoviteljice in glavne strateške direktorice svetovalnega podjetja za prebojno strateško kreativnost Meaningful, letošnja oglaševalska letina verjetno ni med najmočnejšimi. »Najdemo pa med prijavljenimi deli kar nekaj takšnih, ki izstopajo, tako v enokanalnih kot tudi večkanalnih skupinah. Pozitivno me je presenetilo nekaj eksperimentalnih rešitev z uporabo umetne inteligence, močna rešitev v sicer navadno podhranjeni tekmovalni skupini zunanjega oglaševanja in kar nekaj odličnih, inovativnih prijav v novejši kategoriji hipnega odziva,« pravi. Veseli jo, da je bilo letos tudi nekaj dobrih prijav v tradicionalno prestižni skupini upravljanja blagovnih znamk, presenečenje festivala pa je po njenih besedah zagotovo delo »Burekuna« za Burek Olimpija, ki je tudi največkrat nagrajeno delo letošnjega festivala. »Sveža in inovativna rešitev na presenetljiv način izkoristi poseben dogodek v družbi, da ustvari odmevno promocijo malega podjetnika. Delo izkazuje pogum, kakršnega bi si želeli v prihodnje videti več, tudi pri komunikacijah uveljavljenih znamk,« je Petra Krulc povedala za MM.

KAJ BI LAHKO BILO BOLJE?

Na splošno predsednica letošnje žirije pravi, da pogreša več dovršenih, nekonvencionalnih kreativnih strategij in idej, ki imajo moč preboja in močan presek bistva znamke in čoveške resnice. »Dela, ki nekaj spremenijo, nekaj pomenijo in zato znamkam prislužijo posebno mesto v življenju ljudi ter se lahko zaradi svoje presežnosti kosajo z najboljšimi v regiji ali svetu. Pogrešam ambicije in pogum, tako na strani znamk kot tudi na strani njihovih kreativnih partnerjev. Zdi se, da se prevečkrat posega po konvencionalnih, preverjenih pristopih, ali pa komunikacije niso dovolj premišljene,« pove in sklene z mislijo, da ima stroka po njenem mnenju izjemen kreativni potencial, ki pa ni v celoti izkoriščen. Zato upa, da bodo našli kolektivni dialog in voljo, da v prihajajočem letu skupaj dvignejo prečko kakovosti slovenskega oglaševanja in si večkrat drznejo.

Vir: MM - Marketing Magazin