Založbi Mladinska knjiga in Družina sta združili moči pri organizaciji dobrodelnega dogodka z naslovom David in Martin o iskanju miru, na katerem bosta avtor Mladinske knjige in zdravnik David Zupančič in avtor Družine in duhovnik Martin Golob spregovorila o iskanju notranjega miru, sreči, odnosu do dobrodelnosti in duhovnosti ter delila osebne izkušnje in nasvete.

Založbi Mladinska knjiga in Družina sta združili moči pri organizaciji dobrodelnega dogodka z naslovom David in Martin o iskanju miru, na katerem bosta avtor Mladinske knjige in zdravnik David Zupančič in avtor Družine in duhovnik Martin Golob spregovorila o iskanju notranjega miru, sreči, odnosu do dobrodelnosti in duhovnosti ter delila osebne izkušnje in nasvete. Založbi bosta zbrana sredstva podarili društvu Junaki 3. nadstropja, za otroke, ki se ali so se zdravili na hemato-onkološkem oddelku v 3. nadstropju Pediatrične klinike v Ljubljani. 

Mladinska knjiga in Družina stopili skupaj za male junake pediatrične klinike

Ob povezovanju založb z dobrodelnim namenom je predsednica uprave Skupine Mladinska knjiga Karmen Pangos povedala: »V Mladinski knjigi, ki že skoraj osem desetletij zagotavlja kakovostne vsebine generacijam bralcev, si prizadevamo nadgraditi svoje delovanje s povezovanjem – tako z avtorji in bralci, kot tudi z drugimi založbami in partnerji. Ob tem čutimo kar največjo mero odgovornosti, da skupnosti tudi vračamo – delati dobro mora biti vodilo vsakega posameznika in vsake družbe. Zato smo se z veseljem povezali z založbo Družina pri organizaciji dobrodelnega dogodka s plemenitim ciljem, da z zbranimi sredstvi pomagamo junakom Pediatrične klinike in njihovim družinam. Občinstvo bosta nagovorila dva najbolj priljubljena in brana slovenska avtorja zadnjega obdobja, David Zupančič in Martin Golob. Verjamemo, da bo dogodek dobro obiskan in da bomo kar najbolj uspešni pri zbiranju sredstev za dobrodelni namen.«

Direktor Družine Tone Rode o pomenu povezovanja in dobrodelnosti:  »V časih, kjer se že zaradi vpliva tehnoloških sprememb na področju medijev vse bolj delimo v idejne mehurčke znotraj različnih družabnih omrežij, kjer se zdi, da je vse manj prostora za široka sodelovanja, imamo vsi, ki se ukvarjamo s knjigami, predvsem pa založbe, odgovornost in poslanstvo, da bralce spodbujamo k osebni notranji rasti, da v družbi spodbujamo odprto debato, povezovanje, dialog in skupni razmislek o pomembnih vprašanjih za človeka in družbo. Dobrodelnost bogati tako tistega, ki prejema, kot tistega, ki daje. Spominja nas, da nismo atomi, posamezniki, temveč, da smo osebe v odnosih, soodvisni, povezani v skupnost, narod, družbo.«

Društvo Junaki 3. nadstropja je društvo staršev otrok, obolelih za rakom, ki si prizadeva pomagati otrokom, ki jih je bolezen prikrajšala za otroštvo, in nuditi oporo družinam, ki stopajo po poti, ki so jo prehodili sami. Njihove naloge so predvsem finančna, socialna in psihološka pomoč malim junakom iz Pediatrične klinike in njihovim družinam med in po zdravljenju.

Moči za dobrodelni namen združila dva najbolj priljubljena avtorja 

Na dogodku bo David Zupančič spregovoril o iskanju notranjega miru, pomenu dobrote in dobrodelnosti za notranje zadovoljstvo in odgovoril na vprašanje, zakaj je koristno lenariti.
Martin Golob bo predstavil, kako skozi duhovnost najti notranji mir, graditi bogatejše odnose in se umirjeno spopadati z izzivi, ki jih prinaša življenje, ter se povezati s sabo, soljudmi in presežnim.

David Zupančič je bil med epidemijo kovida-19 kot specializant infektologije neprestano vključen v delo na urgentnih in intenzivnih enotah kliničnega centra. V tem času je napisal tudi svoj knjižni prvenec Življenje v sivi coni, ki je izšel oktobra 2022; v štirih dneh je podrl vse prodajne rekorde in postal uspešnica. Jeseni 2023 je izdal svojo drugo uspešnico, Znanost mirnega življenja.

Martin Golob je katoliški duhovnik mlajše generacije, ki tudi prek spleta preprosto in prisrčno nagovarja številne sledilce ter prinaša veselo oznanilo v medijski svet. Znan je po svojih vlogih, ki jih od leta 2018 snema za spletni portal Aleteia, in v njih preprosto in prisrčno nagovarja sledilce. Leta 2023 je skupaj s soavtorjem Lojzetom Grčmanom izdal uspešnico Na spletni prižnici, aprila pa je izšla njegova druga knjiga 365 dni z Božjo besedo.

Po nastopih bo avtorjema zastavila nekaj vprašanj o njunih knjigah voditeljica Nuša Lesar, prireditev bo glasbeno popestrila odlična pevka Eva Boto.

VIR: MK