Agencija Spirit Slovenija je danes s partnerji začela komunikacijsko kampanjo, s katero želi po avgustovskih poplavah tuji poslovni javnosti sporočiti, da večji del slovenskega gospodarstva deluje nemoteno in da je Slovenija varna destinacija za poslovanje. Ob tem bodo izpostavljali tudi državno podporo prizadetim podjetjem.

Ljubljana, 28. avgusta - Agencija Spirit Slovenija je danes s partnerji začela komunikacijsko kampanjo, s katero želi po avgustovskih poplavah tuji poslovni javnosti sporočiti, da večji del slovenskega gospodarstva deluje nemoteno in da je Slovenija varna destinacija za poslovanje. Ob tem bodo izpostavljali tudi državno podporo prizadetim podjetjem.

Javna agencija za spodbujanje investicij, podjetništva in internacionalizacije Spirit Slovenija se je kampanje lotila v sodelovanju z ministrstvom za gospodarstvo, turizem in šport, ministrstvom za zunanje zadeve ter uradom vlade za komuniciranje.

Kot so danes sporočili iz agencije, bodo sodelujoči vsak po svojih komunikacijskih kanalih obveščali tujo poslovno javnost o stanju slovenskega gospodarstva, ukrepih in delovanju podjetij po poplavah v nekaterih delih Slovenije.

"Ključno sporočilo skupne komunikacijske akcije je, da večina slovenskega gospodarstva po poplavah deluje povsem običajno ter da je slovensko poslovno okolje varno in odprto za poslovanje. Zato so tuja podjetja, ki želijo investirati ali poslovati s slovenskimi podjetji, zelo dobrodošla in cenjena," so zapisali. Kot so izpostavili, je vlada za podjetja, ki so utrpela škodo, sprejela vrsto ukrepov za čim hitrejši ponovni zagon njihovega poslovanja.

Na učinke ukrepov vlade je opozoril tudi minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han. "Vlada je sprejela hitre, konkretne in učinkovite ukrepe za pomoč prizadetim podjetjem. Ukrepi gredo v smeri čimprejšnje pomoči s ciljem saniranja škode, zagotovitve likvidnosti, ohranjanja zaposlenih in čimprejšnjega ponovnega zagona poslovanja," je dejal.

Tuje poslovne partnerje in dosedanje kupce je pozval, naj tudi v prihodnje ohranijo sodelovanje s prizadetimi slovenskimi podjetji in v vmesnem času ne iščejo nadomestnih dobaviteljev. "Tuje investicije in poslovanje podjetij v tuji lasti je v Sloveniji dobrodošlo, cenjeno in varno," je poudaril.

Gospodarsko ministrstvo pri pripravi ukrepov sodeluje tudi s tujimi gospodarskimi zbornicami, ki imajo predstavništva v Sloveniji, so še dodali v Spiritu.

VIR: STAkrog