Wolt, ponudnik dostave hrane in hitre trgovine, ugotavlja, da se je v zadnjih dveh letih v aplikaciji povečalo zanimanje za dostavo daril. Razkrili so, da do največ tovrstnih nakupov pride tik pred prazniki, natančneje 20. decembra.

Uporabniki lahko preko Wolta naročijo darila na naslove ljudi, ki jih želijo obdariti, ali pa na svoj dom in jih nato izročijo obdarovancem v živo. Najpogosteje se Slovenci odločimo za nakup penine in vina, sledijo kozmetični izdelki, kava in cvetje. Na lestvici priljubljenih daril so tudi sladice, med katerimi so najbolj zaželene različne tortice priznanih slaščičarjev pa tudi bonbonjere.

MED DARILI POGOSTO TUDI SPOLNE IGRAČKE


Slovenci preko Wolta ženske najpogosteje obdarujejo s kozmetičnimi izdelki, aparati za nego, izdelki za dom in s knjigami, moškim pa podarjajo pivo, vino in žgane pijače, elektronske izdelke, kot so pametne ure in slušalke, ter športne drese. Vsekakor je zanimivo, da oba spola enako pogosto razveselijo s spolnimi igračkami, najpogosteje z vibratorji in lubrikanti ter erotičnimi igračkami za pare. 

Vir: MM