pošiljamo vam tedenski izbor knjig, dogodkov, ugodnosti ter drugih navdihujočih vsebin.

Drage bralke in dragi bralci,
pošiljamo vam tedenski izbor knjig, dogodkov, ugodnosti ter drugih navdihujočih vsebin.

Knjiga tedna
Priznana hrvaška avtorica Slavenka Drakulić se slovenskim bralcem tokrat predstavlja z zbirko kratke proze Nevidna ženska in druge zgodbe v prevodu Mateje Komel Snoj. V knjigi so zbrane zgodbe o ženskah, ki s staranjem počasi izginjajo, ki jih družba izloči in zamolči.

Dogodek tedna
Slavenka Drakulić bo o zgoraj omenjeni knjigi spregovorila tudi v živo. Vabljeni, da se nam v ponedeljek, 20. februarja 2023, ob 19. uri pridružite v Klubu Cankarjevega doma. Priskrbite si brezplačno vstopnico.

Ugodnost tedna
Samo še danes in jutri lahko izkoristite posebno ponudbo, v kateri vam 20 % ugodneje ponujamo izbrane pesniške zbirke. Med njimi so tudi pesniške zbirke Namreč Milana JesihaOdhajanje za začetnike Cvetke Lipuš in Jutro Tomaža Šalamuna.

Novica tedna
Februarja za vas pripravljamo še dve knjižni predstavitvi. V torek, 21. februarja 2023, ob 18. uri bo v Narodni galeriji potekalo predavanje Tomaža Brejca ob izidu monografije Čas prebujenja, v četrtek, 23. februarja 2023, pa bo ob 18. uri na Slovenski matici potekal pogovor z Alenko Puhar ob izidu knjige Skozi gosto noč. Vabljeni.

Članek tedna
Na portalu AirBeletrina si preberite članek Antiše Korljana, v katerem razmišlja o novodobnih tabujih in zlaganih varuhih morale. Vabljeni k branju.

VIR: Beletrina