Vsaj en del silvestrskega programa na TV SLO 1 je videlo več kot 671.000 različnih gledalcev, starejših od štirih let.

Vsaj en del silvestrskega programa na TV SLO 1 je videlo več kot 671.000 različnih gledalcev, starejših od štirih let.

Televizija Slovenija je uspešno zaključila leto 2023 z izjemno raznolikim in bogatim prazničnim programom, ki je prinesel široko paleto vsebin za različne ciljne skupine gledalcev.

Služba za komuniciranje RTV Slovenija
3. januar 2024 ob 14.12
Ljubljana - RTV SLO
Na programih Televizije Slovenija smo v zadnjih dneh leta 2023 gledalcem ponudili bogat izbor tako zahtevnejših kot tudi lahkotnejših vsebin, pester izbor filmov, koncertov, otroških in tudi drugih prazničnih tematik.

Televizija Slovenija je s svojim prazničnim programom še enkrat dokazala svojo zavezanost ustvarjanju raznovrstnega in kakovostnega televizijskega programa za vse ciljne javnosti in starosti.

Praznični program Televizije Slovenija ni le odraz naše predanosti gledalcem, ampak tudi prizadevanje za ustvarjanje družbe, ki ceni kakovostno in programsko pestro televizijo.

Z odličnima oddajama Kaj dogaja in Srečno 2024 smo šteli minute do polnoči ter tako vkorakali v leto 2024 na prvem programu Televizije Slovenija. V silvestrski oddaji Srečno 2024! je sodelovalo več kot dvesto nastopajočih, gledalci pa so se po polnoči lahko zabavali ob gledanju in poslušanju ekskluzivnih koncertnih posnetkov.

Na zadnji dan preteklega leta je oddaji Kaj dogaja? in Srečno 2024! v povprečju skupaj gledalo kar 16,3 odstotkov oz. 311.000 gledalcev nad 4. letom starosti, kar je predstavljalo 45-odstotni delež gledalcev televizije. Vsaj en del silvestrskega programa na TV Slovenija 1 je tako videlo več kot 671.000 različnih gledalcev, starejših od štirih let. Oddaja Srečno 2024! pa je bila tudi najbolj gledana oddaja v živo preko spleta, saj je zabeležila 19.956 predvajanj v živo.



Srečno 2024!

Z božično oddajo Božična noč z Bernardo Žarn smo pričarali prijeten televizijski večer, saj smo želeli vsem, ki so v krogu družine, s prijatelji ali sami, doma ali na delovnem mestu, biti najboljša praznična družba.

Na praznični večer v nedeljo, 24. 12. 2023 je oddajo Božična noč na TV Slovenija 1 v povprečju spremljalo 6,4 odstotkov oz. 121.000 gledalcev nad 4. letom starosti.

Katoličane in evangeličane sta nagovorila katoliški škof dr. Maksimilijan Matjaž in evangeličanski škof mag. Leon Novak, seveda pa ni manjkal niti neposredni prenos katoliškega in tudi evangeličanskega bogoslužja ter nagovor papeža Frančiška.

Športni sladokusci so si lahko pregled leta ogledali v oddaji Športnih 365 na sporedu pa sta še vedno novoletna skakalna turneja ter novoletna turneja v teku na smučeh.

Smučarski skoki so bili od 28. decembra 2023 do 1. januarja 2024 najbolj gledana vsebina na slovenskih televizijah (z izjemo 31. 12. 2023, ko je bila najbolj gledana oddaja zadnjega dne v letu 2023 silvestrska oddaja Srečno 2024!)

Prvi dan novega leta je največ gledalk in gledalcev pred TV-zaslone privabila druga serija novoletne turneje smučarskih skakalcev v Garmisch Partenkirchnu, na kateri je zmagal Anže Lanišek. V povprečju jo je na TV Slovenija 2 spremljalo kar 18,4 odstotkov oz. 353.000 gledalcev nad 4. letom starosti, kar je predstavljalo 56-odstotni delež gledalcev televizije.

Odlično so bile gledane tudi tekme smučarskih skakalk, najbolj je bila gledana prva serija iz Oberstdorfa. Tekmo si je 1. januarja 2023 na TV Slovenija 2 ogledalo 16,7 odstotkov oz. 320.000 gledalcev nad 4. letom starosti (51-odstotni delež gledalcev).

V Informativnem programu Televizije Slovenija smo se od leta 2023 poslovili z oddajama Slovenija v letu in Svet v letu. V prvo so prišli gostje (športniki, glasbeniki, kulturniki in intelektualci), ki so zaznamovali leto 2023, slednja pa je nastavila ogledalo letu, ki so ga zaznamovale vojne.

V dokumentarni oddaji Dunajska filharmonika, Petra Kovačič in Iztok Hrastnik smo spremljali delo in življenje obeh slovenskih Dunajskih filharmonikov ter orisali potek avdicije za orkester.
Dokumentarni film Uživajte, oder je vaš, portret Edwarda Cluga, je predstavil koreografa svetovnih razsežnosti.


Petra Kovačič in Iztok Hrastnik.


Ob zaključku Tavčarjevega leta so vsi ljubitelji kultnih nadaljevank prišli so na svoj račun z obnovljeno nadaljevanko Cvetje v jeseni.

V zadnjem tednu leta smo razveseljevali družine z izbranimi filmskimi vsebinami, ki so obsegale romantične komedije, resnične zgodbe, napete kriminalne in vojne drame ter pristne glasbene poslastice.

Tudi otroci vseh starosti so lahko našli nekaj zase v kakovostni filmski ponudbi, saj smo prav za njih med počitnicami prenašali kakovostne filme, še posebej sta jih navdušila filma Vesolje med nami in Kapa.


Kapa.


Prvega je na TV Slovenija 1 v povprečju spremljalo 4,9 odstotkov oz. 94.000 gledalcev nad 4. letom starosti, film Kapa pa je 24. decembra 2024 na TV Slovenija 1 v povprečju spremljalo 6,1 odstotkov oz. 117.000 gledalcev nad 4. letom starosti.


Vesolje med nami.


Najmlajši so se razveselili tudi bogatega počitniškega programa.

Tradicionalni slavnostni božični koncert Simfoničnega orkestra RTV Slovenija je bil tokrat prežet z najlepšimi božičnimi melodijami slovenske in svetovne glasbene zakladnice.

Nostalgija je očitno pritegnila precejšen del televizijskih gledalcev, saj je oddajo Poglej in zadeni – 25 let v povprečju spremljalo 10,0 odstotkov oziroma 191.000 gledalcev nad 4. letom starosti.

Na novega leta dan smo gledalce ponovno razveselili s tradicionalnim novoletnim koncertom z Dunaja. Dunajske filharmonike je letos vodil nemški dirigent Christian Thielemann.
Tradicionalni novoletni koncert z Dunaja je 1. januarja 2024 na TV Slovenija 1 v povprečju spremljalo 6,8 odstotkov oz. 131.000 gledalcev nad 4. letom starosti.

Želimo vam uspešno, zdravo in radostno novo leto!

(Vir: RTV Slovenija iz raziskave AGB Nielsen Media Research, panelni vzorec 450 gospodinjstev, starost nad 4 leta, gledanost znotraj istega dneva)