Več kot dvajsetodstotno zvišanje povprečne plače, 1900 evrov regresa, draginjski dodatek in druge ugodnosti predstavnikom sindikata igralniških delavcev SIDS niso dovolj.

Več kot dvajsetodstotno zvišanje povprečne plače, 1900 evrov regresa, draginjski dodatek in druge ugodnosti predstavnikom sindikata igralniških delavcev SIDS niso dovolj. Z napovedjo stavke v družbi Hit iščejo nove privilegije za manj dela, kar kaže na popolno nerazumevanje poslovnih procesov v družbi in razmer v gospodarstvu.  
 
Uprava družbe Hit je danes uradno prejela napoved stavke (besedilo na povezavi) s strani sindikata SIDS. Pričetek stavke je napovedan za 30. september 2022, potekala pa naj bi ob vikendih vse do konca leta. Bolj kot sama napoved stavke presenečajo okoliščine, v katerih se v igralniškem sindikatu SIDS odločili za ta ukrep. Uprava družbe Hit priznava legitimnost stavke kot orodja za urejanje delavskih pravic, ne more pa sprejeti napovedi stavke, ki temelji na zavajanju s slabim socialno ekonomskim položajem igralniških delavcev.
 
Zato, da bi javnosti pojasnili okoliščine napovedane stavke, sklicujemo novinarsko konferenco, na kateri bo nastopil predsednik uprave družbe Hit, Tomaž Repinc. Novinarska konferenca bo v ponedeljek, 19. 9. 2022, ob 10. 30, v Poslovnem centru Hit (Delpinova 7a, sejna soba 2.01).

PR: HIT d.d.