Pripravite se na vznemirljivo pustolovščino po divjem osrčju Severne Amerike s sezono oddaj Divja Amerika, ki jo boste na Viasat Nature lahko spremljali ves november, od ponedeljka do petka, od 20. ure dalje. Ta programski spektakel prinaša vznemirljivo serijo dokumentarnih filmov o naravi, ki bodo gledalce popeljali v čudovite pokrajine in osupljivo divjino Amerike.

Ljubljana, 25. oktober 2023 - Pripravite se na vznemirljivo pustolovščino po divjem osrčju Severne Amerike s sezono oddaj Divja Amerika, ki jo boste na Viasat Nature lahko spremljali ves november, od ponedeljka do petka, od 20. ure dalje. Ta programski spektakel prinaša vznemirljivo serijo dokumentarnih filmov o naravi, ki bodo gledalce popeljali v čudovite pokrajine in osupljivo divjino Amerike.

Osrednji del sezone oddaj Divja Amerika so tri povsem nove dokumentarne serije. 

V ponedeljek, 6. novembra ob 20. uri se boste s serijo »Korenine življenja« odpravili globoko v gozd. Tridelna serija razkriva skrivnosti znamenitih dreves te celine. Serija, ki so jo posneli avtorji odmevnega filma »Ukoreninjeni: Afrika«, predstavlja osupljiv svet divjih živali, ki domujejo pod okriljem teh drevesnih velikanov, in razkriva zapleteno igro življenja in preživetja.

V torek, 7. novembra ob 20. uri se boste s serijo »Divji zahod« podali na raziskovanje surove in neusmiljene divjine ameriškega Zahoda. V tej seriji ima osrednjo vlogo iznajdljivost narave, saj prikazuje domiselnost divjih živali pri premagovanju izzivov, ki jih prinaša ta surova in neprizanesljiva pokrajina. 

V sredo, 8. novembra ob 20. uri pa bo na sporedu »Divji Teksas«, osupljiva posebna oddaja, ki vam bo predstavila neverjetne divje živali in dih jemajoče pokrajine zvezne države Teksas. Spoznajte teksaško divjino skozi oči njenih najznamenitejših prebivalcev, od skrivnostnih slepih somov do neulovljivih ozelotov. Film, ki je bil posnet z najsodobnejšo kinematografsko tehnologijo, vas popelje na vizualno odisejado od visokih vrhov zahodnega Teksasa do globin Mehiškega zaliva. 
To pa še ni vse! Viasat Nature v okviru sezone oddaj Divja Amerika ponuja tudi druge izbrane ambiciozne serije in dokumentarne filme. Raziščite neukročeno divjino Aljaske, podajte se na pot vzdolž ameriško-kanadske meje in si oglejte dih jemajoče pokrajine Yellowstona. Od skritih čudes severnoameriških travnatih planjav do veličastnosti Velikih jezer – spektakularen program bo navdušil vse ljubitelje narave.

Pripravite se, da vam sezona oddaj Divja Amerika, v kateri se podamo na nepozabno raziskovanje neukročene lepote, v novembru pričara veličastnost Amerike. Samo na kanalu Viasat Nature: od ponedeljka do petka, od 20. ure dalje.

VIR: Grayling