Današnje skupščine družbe SAVA, d.d., se je - poleg delničarjev Slovenski državni holding, d.d. (SDH) in Kapitalska družba, d.d. (KAD), skupaj 89,96 % vseh delnic - udeležil le VZMD (VIDEI s pomembnejših preteklih skupščin: 16., burne 17. in 18.).

Na tokratni skupščini so bili sprejeti vsi s sklicem predlagani sklepi, s čimer se družba vrača na dvotirni sistem upravljanja. Skupščina se je seznanila z odstopoma Aleša Škoberneta in Dejana Rajbarja ter prenehanjem mandata  preostalim članom Upravnega odbora, v novonastali Nadzorni svet pa imenovala Klemna Babnika, Andreja Andoljška, Tino Pelcar Burgar in Davorja Ivana Gjivoja.

V VZMD vse od leta 2007 in takratne iztisnitve iz družbe TERME 3000 (VIDEO: https://youtu.be/JnOv24oRP2Y) pozorno spremljajo dogajanje v družbi SAVA. V zadnjih letih posebej spričo dejstva, da je SAVA kar 95 47 % lastnica družbe Sava Turizem, d.d., kjer VZMD zastopa 135 malih delničarjev (skupaj 0,15 %) ter vodi postopek za odprodajo njihovega svežnja delnic oz. izstop iz družbe pod primernimi pogoji. Večina teh delničarjev je delnice pridobila ob pripojitvi družbe HOTELI BERNARDIN, d.d., k SAVI TURIZEM. Postopek sodne določitve primerne denarne odpravnine je žal že 2 leti v mirovanju, spričo pravnih akrobacij nasprotne strani v drugem sodnem postopku, kjer se preverja primernost menjalnega razmerja ob zamenjavi delnic družbe Hoteli Bernardin za delnice Save Turizma

VIR: VZMD